Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών θα μπορούσε να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει μετανάστες από την Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική που συρρέουν στην Ευρώπη, αλλά δεν πρόκειται να δεχτεί πρόσφυγες σε μόνιμη βάση, δήλωσε σε συνέντευξη του στο αμερικανό μέσο ενημέρωσης Huffington Post ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

«Μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα για να προστατέψουμε αυτούς τους ανθρώπους», δήλωσε ο Κέρι.
Παράλληλα τόνισε πως η μεταναστευτική κρίση υπογραμμίζει την ανάγκη για τις χώρες «να αντιμετωπίσουν την πηγή του προβλήματος» και να αποτρέψουν τις μαζικές εξόδους ανθρώπων από την αρχή.

Σε ερώτηση εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να βοηθήσουν με το να δεχτούν πρόσφυγες, ο αμερικανός ΥΠΕΞ απάντησε πως «δεν συζητά για την αποδοχή (μεταναστών) σε μια μόνιμη βάση», ενώ σημείωσε πως οι ΗΠΑ ήδη έχουν ανοίξει προσφυγικούς καταυλισμούς στην Ιορδανία, το Λίβανο και την Τουρκία.

«Ελπίζω πως αυτή η κρίση θα αφυπνίσει αρκετές χώρες να εστιάσουν περισσότερο» στις υποβόσκουσες αιτίες της μεταναστευτικής κρίσης, κατέληξε ο Κέρι.

Χθες, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ ανέφερε πως η Ουάσινγκτον δεν σχεδιάζει να προβεί σε οποιεσδήποτε αλλαγές στην μεταναστευτική της πολιτική για να επιτρέψει σε πρόσφυγες από την Μέση Ανατολή να εισέλθουν στις ΗΠΑ .

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από