Σε ταχύτατους ρυθμούς κινούνται τα επιτελεία της Κουμουνδούρου προκειμένου να κλείσουν όλα τα ζητήματα που αφορούν στον προεκλογικό αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ, στο κυβερνητικό πρόγραμμα, στις λίστες των ψηφοδελτίων, στο πλήρες πρόγραμμα των περιοδειών του Αλέξη Τσίπρα, στα κεντρικά συνθήματα και γενικότερα σε όλα τα οργανωτικά ζητήματα, σύμφωνα με πηγές του – έως και πρόσφατα – κυβερνώντος κόμματος.

Αναφορικά με το θέμα της κατάρτισης των ψηφοδελτίων που ολοκληρώνεται τα επόμενα 24ωρα, κομματικές πηγές αναφέρουν ότι γίνεται χωρίς παρεμβάσεις στη σειρά των εκλεγμένων και ότι οι κενές θέσεις που προέκυψαν από τις αποχωρήσεις βουλευτών θα συμπληρωθούν, μεταξύ άλλων, από τη συμμετοχή εξωκοινοβουλευτικών υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ως προς το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ανέφεραν ότι θα είναι διαφορετικό από το προηγούμενο και ότι θα υπάρχει και μια έννοια διεύρυνσης.

Επόμενοι σταθμοί στο πρόγραμμα περιοδειών του Αλέξη Τσίπρα είναι, αύριο, Πέμπτη, το Αιγάλεω, την Παρασκευή η Λιβαδειά και την Κυριακή η Θεσσαλονίκη, όπου θα επισκεφθεί την έκθεση της ΔΕΘ και θα απευθύνει ομιλία στο «Βελλίδειο».

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι εισπράττουν ήδη κλίμα αύξησης συσπείρωσης του κόμματος, εξηγώντας ότι πρώτο βασικό σταθμό γι’ αυτό αποτέλεσε η Πανελλαδική Σύσκεψη του περασμένου Σαββατοκύριακου.

Τονίζουν πως η εκτίμηση των άλλων πολιτικών δυνάμεων ότι δεν υπάρχει περίπτωση αυτοδυναμίας, επικαλούμενοι μάλιστα τις έως τώρα μετρήσεις, είναι μια «στημένη» εκτίμηση προκειμένου να «στήσουν» επάνω της την προεκλογική τους καμπάνια.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, πάντως, απέκλεισε κάθε σενάριο συγκυβέρνησης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι αυτό «είναι κρυφός πόθος της ΝΔ αλλά και πολλών κύκλων που επιβουλεύονται τη χώρα».