Μετά την παραχώρηση των Κέβιν Ντε Μπράιν και Ιβάν Πέρισιτς σε Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ αντίστοιχα, ήταν βέβαιο ότι η διοίκηση της Βόλφσμπουργκ θα επιδίωκε μία εντυπωσιακή κίνηση στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου, προκειμένου να ενισχύσει την ομάδα ενόψει και της συμμετοχής της στο Champions League.

Η κίνηση αυτή ήρθε και αφορά τον Τζούλιαν Ντράξλερ, ο οποίος μετακινείται από τη Σάλκε στους «λύκους» αντί περίπου 36 εκατ. ευρώ, ποσό που μπορεί να αυξηθεί ακόμη περισότερο με κάποια μπόνους. Η 22χρονος μεσοεπιθετικός γίνεται έτσι η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Βόλφσμπουργκ, ξεπερνώντας αυτήν του Αντρέα Σίρλε από την Τσέλσι (32 εκατ. ευρώ).

Ο Ντράξλερ αποτελεί «προϊόν» των τμημάτων υποδομής της Σάλκε και έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα τον Ιανουάριο του 2011. Έκτοτε κατέγραψε 171 συμμετοχές (σε όλες τις διοργανώσεις) και 30 γκολ με τη φανέλα των «βασιλικών μπλε», με τους οποίους κατέκτησε το κύπελλο και το σούπερ καπ Γερμανίας το 2011.

Ήταν μέλος της εθνικής Γερμανίας που κατέκτησε τον τίτλο στο Μουντιάλ του 2014 και κατά καιρούς βρέθηκε στο μεταγραφικό «στόχαστρο» μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων. Μάλιστα τον περασμένο Ιούλιο η Γιουβέντους κατέθεσε επίσημη πρόταση για την απόκτησή του, όμως τα 15 εκατ. ευρώ που πρόσφεραν οι πρωταθλητές Ιταλίας απορρίφθηκαν χωρίς πολλή συζήτηση από τη Σάλκε.

Εν αναμονή της οριστικοποίησης της μεταγραφής του Ντράξλερ (απομένουν τα τυπικά), η Βόλφσμπουργκ ανακοίνωσε την απόκτηση του 17χρονου Ισμαέλ Αζαουί από την Τότεναμ. Ο νεαρός Βέλγος επιθετικός προέρχεται από τα τμήματα υποδομής της Αντερλεχτ και πέρυσι εντάχθηκε στην ομάδα νέων των «σπιρουνιών».