Την απόφασή του να προσχωρήσει στη «Λαϊκή Ενότητα» ανακοίνωσε ο πρώην βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κωστής Δερμιτζάκης που την Κυριακή είχε αποχωρήσει από το κυβερνητικό κόμμα.

«Αυτές τις κρίσιμες ώρες που υπάρχει μια συντονισμένη προσπάθεια να μπει ο λαός στη γωνία η πολύ σημαντική πρωτοβουλία της δημιουργίας της «Λαϊκής Ενότητας», ενός αντιμνημονιακού πατριωτικού μετώπου δεν μπορεί να με αφήσει αδιάφορο. Συμμετέχω με ενθουσιασμό και στρατεύομαι σ’ αυτόν τον αγώνα που θα έχει συνέχεια. Δεν θα είναι μόνο για τις εκλογές», σημειώνει ο κ. Δερμιτζάκης.

Στη ίδια μακροσκελή δήλωση ο κ. Δερμιτζάκης αναφέρει ότι «έχουμε χρέος να τηρήσουμε την εντολή που μας έδωσε ο λαός στις εκλογές, έχουμε χρέος να μην αφήσουμε να χαθεί το περήφανο αγωνιστικό «Οχι» του λαού μας στο δημοψήφισμα».

Στη συνέχεια, μιλώντας για το νομό Λασιθίου κάνει λόγο για «ένα νομό ξεχασμένο και τραυματισμένο βαριά από τα μνημόνια», σημειώνοντας ότι «η ανάγκη αυτής της αντίστασης είναι ακόμη μεγαλύτερη».

Αφού καταφέρεται εναντίον του μνημονίου, υποστηρίζει ότι αυτό «δεν στοχοποιεί τυχαία την αγροτική παραγωγή και τον τουρισμό». Ο ίδιος, ακόμη, σημειώνει ότι το μνημόνιο παραχωρεί την εθνική ανεξαρτησία και τη λαϊκή κυριαρχία, καταρρακώνοντας το Κοινοβούλιο από την στιγμή κατά την οποία κανένα νομοσχέδιο δεν μπορεί να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή αν δεν τελεί υπό την έγκριση των δανειστών και διερωτάται «πώς είναι δυνατόν να αποδεχτούμε την πλήρη υποταγή της χώρας μας;»

Τέλος ο κ. Δερμιτζάκης αναφέρει ότι «προσωπικά δεν με συγκινούν οι καρέκλες και τα αξιώματα. Πάνω απ’ όλα είναι για μένα να κάνω το χρέος μου με συνέπεια, για να μπορώ να κοιτάζω στα μάτια τον κόσμο και να αγωνίζομαι μαζί με τον λαό για τα δίκαιά του» και προσθέτει ότι «το περήφανο «Οχι» του λαού μας δεν θα σβήσει από την Ιστορία».