Το πραγματικό ερώτημα και δίλημμα είναι εάν θα υπάρξει μία σχεδιασμένη ανάπτυξη για το συμφέρον του λαού ή μια ανάπτυξη με κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος, τόνισε ο γενικός γραμματέαςγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ασκώντας δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Λαϊκή Ενότητα, ότι είναι συνυπεύθυνοι για τα αντιλαϊκά μέτρα.

Μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του Mega ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε το τρίτο μνημόνιο ως «δυσβάσταχτο» και «παγίδα» και κατηγόρησε την Λαϊκή Ενότητα ότι «πήραν αριστερά ριζοσπαστικά συνθήματα και τα ξεπουπούλιασαν. Πάνε να κοροϊδέψουν τον κόσμο», και ότι έχει τεράστιες ευθύνες σε όσα συμβαίνουν σήμερα γιατί «έβαλαν πλάτη σε αυτό που σήμερα δήθεν καταγγέλλουν». Έχουν προτάσεις, αναγνώρισε ο γγ του ΚΚΕ, αλλά με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν σε αυτό που έκανε και η προηγούμενη κυβέρνηση.

«Η ουσία είναι ποιος έχει την ιδιοκτησία την καπιταλιστική, τον πλούτο και τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής. Αν δεν στρέφεσαι ενάντια σε αυτούς είναι ψευδεπίγραφο το ερώτημα ευρώ ή δραχμή», επισήμανε ο κ. Κουτσούμπας και κάλεσε τον λαό να τους καταλογίσει ότι είναι συνυπεύθυνοι.

Ερωτηθείς για τα μετεκλογικά σενάρια, ο γγ του ΚΚΕ εκτίμησε πως το πιο πιθανόν είναι να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας με τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, σημειώνοντας πως αυτός είναι και ένας λόγος που οδηγηθήκαμε σε εκλογές, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούσε με αυτή την σύνθεση της Βουλής, ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις, ώστε να γίνουν τέτοιου είδους συγκλίσεις.

Κατέληξε, δε, αποκαλύπτοντας το σύνθημα στο οποίο θα βασιστεί η προεκλογική καμπάνια του ΚΚΕ: “Τα δοκίμασες, τους δοκίμασες, τώρα με το ΚΚΕ ανοίγουμε τον δρόμο της ανατροπής”.