Σοκ προκαλεί η εν ψυχρώ δολοφονία σε ζωντανή μετάδοση μιας δημοσιογράφου και ενός εικονολήπτη του τηλεοπτικού δικτύου WDBJ7 στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Οι δύο εργαζόμενοι έπεσαν νεκροί στις 6.45 το πρωί της Τετάρτης (τοπική ώρα) όταν ένας άγνωστος τους πυροβόλησε την ώρα που βρίσκονταν στον «αέρα» του καναλιού και έπαιρναν μια συνέντευξη στο εμπορικό κέντρο Μπρίτζγουοτερ Πλάζα.

Το τραγικό περιστατικό καταγράφηκε από τον εικονολήπτη, ο οποίος είναι ανάμεσα στα θύματα.

Νεκροί είναι η 24χρονη δημοσιογράφος Αλισον Πάρκερ και ο 27χρονος εικονολήπτης Ανταμ Γουάρντ.

Ο δράστης αυτοπυροβολήθηκε, ενώ ήταν περυκυκλωμένος από αστυνομικούς, και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Νωρίτερα, αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι ο δράστης ήταν νεκρός, πληροφορία που διαψεύστηκε στη συνέχεια.

Η αστυνομία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη, ο οποίος πιστεύεται ότι ήταν «δυσαρεστημένος» πρώην εργαζόμενος του σταθμού, σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνήτη της Βιρτζίνια Τέρι ΜακΌλιφ.

Στο βίντεο φαίνεται η δημοσιογράφος να ρωτά μια γυναίκα για τον τουρισμό, όταν ξαφνικά ακούγονται οκτώ πυροβολισμοί. Η κάμερα που κρατούσε ο Γουάρντ (ο οποίος σκοτώθηκε από τα πυρά) πέφτει στο έδαφος και μαγνητοσκοπεί τα πόδια του δράστη. Ο ένοπλος σκοτώνει και τη δημοσιογράφο από την οποία ακούστηκαν μόνο κραυγές.

«Διαπιστώσαμε με τη βοήθεια της αστυνομίας και δικών μας εργαζομένων ότι η Αλισον και ο Ανταμ πέθαναν σήμερα το πρωί, λίγο μετά τις 06.45 (τοπική ώρα) όταν ακούστηκαν πυρά», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του WDBJ7 Τζέφρι Μαρκς στο CNN.

«Δεν γνωρίζουμε τα κίνητρα, δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο ύποπτος ή ο δολοφόνος», πρόσθεσε αναφέροντας ότι νωρίτερα είχε συνομιλήσει με την αστυνομία της κομητείας Φράνκλιν.

Η Αλισον Πάρκερ είχε αποφασίσει να γιορτάσει την τελευταία ημέρα της πρωινής αυτής εκπομπής, σύμφωνα με τον εργοδότη της. «Η Αλισον είχε φέρει μπαλόνια. Ήταν η τελευταία της πρωινή εκπομπή και το γιορτάζαμε», σύμφωνα με τον εργοδότη της.

Τα δύο θύματα της δολοφονικής επίθεσης