Σκληρή επίθεση έκανε στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, λέγοντας ότι δεν πρόκειται ποτέ ξανά να γίνει δεκτός στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Τον κάλεσε κανείς να γυρίσει;», ρώτησε ο κ. Φλαμπουράρης για να απαντήσει ο ίδιος με νόημα: «δεν υπάρχει ουδείς πιο αχάριστος από τον ευεργετηθέντα».

Στην ίδια συνέντευξη, την οποία έδωσε την Τρίτη το βράδυ στον Σκάι, ο κ. Φλαμπουράρης δήλωσε ότι το κόμμα του δεν επιθυμεί να πάει σε επαναληπτικές εκλογές ακόμα και στην περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Ο ίδιος τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει πολύ θετικός σε νέα μετεκλογική συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Ελληνες, απέφυγε όμως να απαντήσει για το θέμα της συνεργασίας του με άλλα κόμματα.

«Δεν μπορούμε να συζητήσουμε υποθετικά σενάρια», δήλωσε, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος περιμένει να δει πως θα διαμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό.

Για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν θεωρεί, αρχικά, πως υπάρχει εμφύλιος, «υπάρχει μια αποχώρηση και αυτό είναι δικαίωμά τους αλλά συγκρούσεις και πολεμική δεν υπάρχει».

Σε ό,τι αφορά τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, διέψευσε την καταγγελία της πως της είχε ζητήσει πιο χαλαρούς χειρισμούς για τον Γιάνη Στουρνάρα από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, και εξέφρασε τη «λύπη» του για τις ενέργειές της.

«Αυτά που είπε δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα (…). Εχει φανταστεί πολλά, δεν θέλω όμως να συνεχίσω», ανέφερε ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει την στάση της Προέδρου της Βουλής, λέγοντας ότι «ο καθένας κρίνεται από αυτά που λέει και κάνει».