Ανοιχτό αφήνει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με άλλα κόμματα από τον ίδιο χώρο, διευκρινίζοντας ωστόσο πως οι αναφορές της αυτές σε συνέντευξή της στην Εφημερίδα των Συντακτών δεν παραπέμπουν στο κόμμα Λαφαζάνη.

«Μέσα σε ένα κόμμα μπορούν να συνυπάρχουν διαφορετικές στρατηγικές και να επιδιώκονται συνθέσεις και ζυμώσεις. Δεν μπορούν όμως να παρουσιάζονται σε επίπεδο διακυβέρνησης. Μπροστά στα υπαρξιακά για τη χώρα διλήμματα, οι κοινοβουλευτικές ομάδες που στηρίζουν την κυβέρνηση πρέπει να είναι συμπαγείς. Στο υποθετικό σενάριο που θέτετε, εμείς δεν κλείνουμε τις πόρτες. Προφανώς, όμως, η ελάχιστη προϋπόθεση είναι να υπάρχει κοινός στρατηγικός στόχος, και οραματικός και ρεαλιστικός, για το μέλλον της Ελλάδας» δήλωσε η κυρία Γεροβασίλη στη συνέντευξή της, στην ερώτηση εάν μπορεί να υπάρξει συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με κόμμα που θα προκύψει από τα «σπλάχνα» του.

Σε διευκρινιστική της ανακοίνωση επισημαίνει πως η απάντησή της δόθηκε πριν τη απόφαση των 25 βουλευτών του κόμματος να δημιουργήσουν την Λαϊκή Ενότητα με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. «Η απάντηση ήταν επί ενός υποθετικού ερωτήματος, χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένο κόμμα» επισημαίνεται.

Στην ίδια συνέντευξη η κυβερνητική εκπρόσωπος δηλώνει ότι «διαπιστώνουμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών στηρίζουν την κυβέρνηση και εμπιστεύονται τον Αλέξη Τσίπρα. Αναμένουμε ότι αυτή η υποστήριξη θα αποτυπωθεί και στις κάλπες» και υπογραμμίζει, επίσης, ότι «αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε την τακτική μας», αλλά «ο στρατηγικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αλλάξει».

Στις επικρίσεις που δέχεται ο πρωθυπουργός για την απόφασή του να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές, η κ. Γεροβασίλη τονίζει ότι θα ήταν «παρακινδυνευμένο να βάλουμε το κομματικό συμφέρον πάνω από το συμφέρον της χώρας».

Τέλος, σημειώνει ότι «είναι αναγκαία η κυβερνητική σταθερότητα» και υπογραμμίζει πως «επιδίωξή μας είναι η αντιστοίχιση του κομματικού ΣΥΡΙΖΑ με τον κοινωνικό και του προγράμματός του με τις ανάγκες της κοινωνίας».