«Εμείς δεν θέλουμε μνημόνια με κανένα νόμισμα» δήλωσε το στέλεχος της «Αριστερής Πλατφόρμας» Στάθης Λεουτσάκος,

O κ. Λεουτσάκος μιλώντας στο Mega επισήμανε: «Εμείς δεν θέλουμε μνημόνια με κανένα νόμισμα. Τα μνημόνια είναι τεχνογνωσία άλλων κομμάτων και δυστυχώς έγινε και από μεγάλο μέρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Λέω δυστυχώς από μεγάλο μέρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ σαν πολιτικός φορέας δεν έχει πάρει καμία απόφαση στήριξης μνημονίων».

Και πρόσθεσε: «Σήμερα, ενώ επικαλούνται όλοι τον ΣΥΡΙΖΑ σαν πολιτικό φορέα ουσιαστικά τον ΣΥΡΙΖΑ τον έχουν βάλει στον κατάψυξη. Μεγάλες πολιτικές επιλογές συζητούνται είτε με τη μορφή της διαρροής από του Μαξίμου είτε με τη μορφή κυβερνητικών στελεχών αξιόλογων χωρίς ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν συζητήσει, να έχουν αποφασίσει, να έχουν σχεδιάσει, καμία μα καμία από αυτές τις επιλογές».

Ο κ. Λεουτσάκος επισήμανε πως «όταν δεν κουβεντιάζει ένα κόμμα που θεωρείται ότι στηρίζει μια κυβέρνηση σημαίνει ότι το κόμμα αυτό το έχεις καταργήσει, το έχεις ακυρώσει».

Υποστήριξε δε, ότι «ο ρεαλισμός δεν είναι τα μνημόνια, τα μνημόνια είναι η καταστροφή της χώρας, είναι η υποταγή της χώρας, τα μνημόνια οδηγούν στην ύφεση και αυτό το μνημόνιο θα βαθύνει την ύφεση, θα βαθύνει τη λιτότητα» και σημείωσε: «Σε αυτά τα μνημόνια πρέπει να αντισταθούμε και πρέπει να αντισταθούμε με ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα για να τα ανατρέψουμε».

«Εμείς τη λαϊκή κυριαρχία και την εθνική ανεξαρτησία της χώρας μας θα την υπερασπιστούμε μέχρι τέλους», είπε. Επισήμανε πάντως, ότι «δεν υπάρχει καμία πρόταση ακόμα, όταν έρθει η πρόταση θα το κουβεντιάσουμε, μνημόνια εμείς δεν υπηρετούμε, όχι από εμμονή ή ιδεοληψία αλλά επειδή βυθίζουν στην καταστροφή του τόπου, μετατρέπουν τη χώρα μας σε μια νεοαποικία».