Δεδομένη θεωρεί ο Αλέκος Φλαμπουράρης τη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Προσδιόρισε μάλιστα την ημερομηνία των εκλογών 25 ημέρες μετά την καταψήφισή της, αν αυτό συμβεί. «Αφού την καταθέσαμε την πρόταση», είπε την Τρίτη στο MEGA, «θα την πάρουμε πίσω; Απλώς η Βουλή ήταν κλειστή αυτές τις ημέρες», συμπλήρωσε. «Αν υπάρξουν 162 θετικές ψήφοι ή μια δυο λιγότερες εντάξει. Διαφορετικά δεν υπάρχει άλλη λύση. Αν πέσει η κυβέρνηση θα πέσει από αριστερούς βουλευτές. Θα πάμε όσο πιο γρήγορα γίνεται στις εκλογές. Σε 25 ημέρες. Και θα γίνουν με λίστα. Όποιος καταψηφίζει την κυβέρνηση δεν θα δεχτεί να είναι στις λίστες», δήλωσε.

Ανέφερε ακόμη ότι πιστεύει ότι προβληματίζονται τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας. «Ό,τι και να λένε με τη δική τους ψήφο θα έχουν ρίξει μια κυβέρνηση της Αριστεράς και στην Ελλάδα και την Ευρώπη, για πολιτικούς λόγους και όχι ιδεολογικούς». Δήλωσε ακόμη ότι «προεκλογικά είχαμε κάνει δύο λάθος εκτιμήσεις. Το πρώτο είναι ότι υπερεκτιμήσαμε τη δύναμη της λαϊκής εντολής απέναντι στους ευρωπαίους δανειστές και το δεύτερο την δύναμη που θα είχαν οι χώρες του Νότου, πράγματα που δε συνέβησαν».

Όπως είπε ο κ. Φλαμπουράρης, «από τη στιγμή που αμφισβητείται η πολιτική της κυβέρνησης πρέπει να πάμε σε εκλογές. Από τη στιγμή που αμφισβητείται από τους δικούς μας βουλευτές πρέπει να πάμε στο λαό. Αν δεν πάρουμε αυτοδυναμία θα εργαστούμε με τους ΑΝΕΛ. Αυτή η συνεργασία πήγε άψογα και αυτό προκύπτει από τη συνεργασία που έχω και εγώ με τον υφυπουργό Επικρατείας Τέρενς Κουίκ. Δε θα βάλουμε τους ΑΝΕΛ στα ψηφοδέλτιά μας», ξεκαθάρισε. «Το βασικό διακύβευμα των εκλογών θα είναι η σταθεροποίηση της οικονομία. Και η βελτίωση της καθημερινότητας του Έλληνα πολίτη».
  
Για την Ζωή Κωνσταντοπούλου σημείωσε ότι «η στάση της την τελευταία μέρα είναι σαν να διαφοροποιήθηκε πολύ. Δυστυχώς έχει δημιουργήσει πρόβλημα. Δεν τη βλέπω αρχηγό. Οι αρχηγοί κόμματων δεν γίνονται από την τηλεόραση. Οι αρχηγοί κομμάτων της Αριστεράς γίνονται μέσα από τους αγώνες. Δεν βλέπω να διεκδικεί ηγετικό ρόλο».

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό επισήμανε ότι «είναι τραγικό ότι όλα τα κόμματα ζητούν την παραίτηση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου. Είναι η μόνη που δεν πήγε να κάνει ούτε ένα μπάνιο. Πως να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα όταν μπαίνουν κάθε μέρα 5.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα».

Κάλεσε μάλιστα τους δημάρχους που αντιδρούν να δείξουν αντίστοιχη ευαισθησία σαν αυτή που δείχνουν οι πολίτες που προσφέρουν φαγητό και βοήθεια στους πρόσφυγες. Για τον Κορεάτη σύμβουλο της κυβέρνησης τον κ. Κιμ, δήλωσε ότι «έπαιρνε κάθε φορά τα εισιτήριά του και εγω νόμιζα ότι αυτό ήταν. Προφορική ήταν η συμφωνία μαζί του. Προφανώς πρέπει να τηρηθεί. Πρέπει να γίνει διακανονισμός να πάρει λιγότερα».

Ο κ. Φλαμπουράρης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «το γελαστό παιδί» όπως τον χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα χθες ο πατέρας του Νίκου Παππά, δεν χτυπιέται ότι θα κερδίσει αυτοδυναμία στις εκλογές. Αποκάλυψε ότι θεωρεί εγγονάκια του τα παιδιά του Αλέξη Τσίπρα και είναι τρομακτική η σχέση που έχει μαζί τους. Μάλιστα ο γιος του πρωθυπουργού φέρεται να του είπε τις προηγούμενες μέρες όταν ταξίδεψαν με το φουσκωτό σε νησιά «μα γιατί δεν πάμε στην Αίγινα» εννοώντας στον κ. Φλαμπουράρη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από