Τουλάχιστον 12 άτομα συνελήφθησαν στην παραθαλάσσια πόλη Σαλού της Ισπανίας, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταναστών με αστυνομικούς που ξέσπασαν την Τρίτη μετά τον θάνατο πολίτη από τη Σενεγάλη κατά την αστυνομική έφοδο σε κτίριο της πόλης.

Τουλάχιστον 16 άτομα τραυματίστηκαν, στην πλειοψηφία τους αστυνομικοί. Οι συγκρούσεις επεκτάθηκαν και στο κέντρο της τουριστικής πόλης, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και ένας τουρίστας.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, 50χρονος μετανάστης από τη Σενεγάλη έχασε τη ζωή του, στη διάρκεια της εφόδου, η οποία είχε ως στόχο την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου αγαθών.

Την ώρα που οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο διαμέρισμα, ο άνδρας πήδηξε από τον τρίτο όροφο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, ο άνδρας και οι αστυνομικοί δεν συνομίλησαν, ούτε υπήρξε κανενός είδους αντιπαράθεση μεταξύ τους.

Ο θάνατος του άνδρα προκάλεσε τη διαμαρτυρία περίπου 100 μεταναστών στο Σαλού -νότια της Βαρκελώνης. Ορισμένοι πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς και τοποθέτησαν σκουπιδοτενεκέδες στις σιδηροδρομικές γραμμές.

Αλλοι κρατούσαν επιγραφές που χαρακτήριζαν «άγριους» τους αστυνομικούς, τους οποίους κατηγορούσαν για τον θάνατο του άνδρα.