Δύο πυρκαγιές, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής και στην Αιτωλοακαρνανία, είναι σε εξέλιξη από το πρωί του Σαββάτου, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη για να τις θέσουν υπό έλεγχο.

Στην Αιτωλοακαρνανία, η φωτιά ξέσπασε στις 05:30 το πρωί σε δασική έκταση στην περιοχή Σκλάβαινακαι επεκτάθηκε προς την Πάλαιρο.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας Γιώργος Αποστολάκης «μπορεί τις απογευματινές ώρες η κατάσταση να ήταν καλύτερη, ανησυχούμε όμως για το βράδυ, διότι δεν θα επιχειρούν τα εναέρια μέσα».

Όσον αφορά τις ζημιές, ο δήμαρχος τόνισε ότι από τις πρώτες εκτιμήσεις που υπάρχουν, έχει καεί μεγάλος αριθμός ελαιόδεντρων, όπως και ποιμνιοστάσια.

Όπως πρόσθεσε, αρκετοί κτηνοτρόφοι πρόλαβαν και απομάκρυναν τα κοπάδια τους, αλλά δεν υπάρχει ακόμη σαφής εικόνα, για το αν έχουν καεί ζώα.

Επίσης, ο Γιώργος Αποστολάκης είπε πως έχουν προκληθεί ζημιές, τόσο σε αποθήκες, όσο και σε αγροικίες.

Σχετικά με τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο, στην περιοχή της Παλαίρου επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 13 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο ελικόπτερα και υδροφόρες του δήμου.

Στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής

Σε μερικό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το πρωί σε δασική έκταση στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής. Στην περιοχή παρέμεναν μέχρι το απόγευμα 19 υπάλληλοι της Πυροσβεστικής με 9 υδροφόρα οχήματα, όπως επίσης ένα πεζοπόρο τμήμα, αποτελούμενο από 25 άνδρες.

Από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσής της κατευθύνθηκαν στο σημείο δύο αεροσκάφη Καναντέρ που μέχρι το μεσημέρι πραγματοποιούσαν ρίψεις από αέρος, ενώ από εδάφους επιχειρούσαν 29 άνδρες με 14 οχήματα κι ένα πεζοπόρο τμήμα. Από την πυρκαγιά δεν κινδύνευσαν κατοικίες ή τουριστικές υποδομές.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής έκαψε 15 στρέμματα πευκοδάσος.