Εγκληματική οργάνωση που εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία εξάρθρωσε η υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας. Μάλιστα, μετά από αστυνομική επιχείρηση, οι Αρχές συνέλαβαν στην περιοχή της Καβάλας πέντε μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και έναν 46χρονο αστυνομικό.

Επίσης συνελήφθησαν δύο άνδρες 52 και 55 ετών καθώς και δύο γυναίκες 41 και 43 ετών, η τελευταία υπήκοος Ουκρανίας. Οι άνδρες της αστυνομίας αναζητούν έναν ακόμη 46χρονο, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν είναι ηγετικό μέλος της οργάνωσης.

Η δράση της «ομάδας», σύμφωνα με τις Αρχές, ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο, λειτουργώντας δύο μπαρ, ως “βιτρίνες” στην Καβάλα και την ευρύτερη περιοχή, στα οποία είτε παραχωρούσε γυναίκες σε πελάτες έναντι χρηματικής αμοιβής, είτε τις εξέδιδε σε χώρο που όριζε ο εκάστοτε πελάτης.

Ο αστυνομικός συμμετείχε στην εγκληματική οργάνωση, παρέχοντας πληροφορίες στο 46χρονο ηγετικό μέλος, σχετικά με επικείμενους ελέγχους, ενώ κάλυπτε τη λειτουργία του μπαρ στην Καβάλα, το οποίο λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη άδεια. Όπως προκύπτει από την έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης αποσκοπούσαν στη δημιουργία διεθνούς δικτύου εντοπισμού αλλοδαπών γυναικών, στην μεταφορά τους στην Ελλάδα, στην απόκτηση εγγράφων για την είσοδο και παραμονή τους στην χώρα μας, μέσω γάμων με ημεδαπούς, και ακολούθως στην εκμετάλλευσή τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ ο εμπλεκόμενος αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του ΕΔΕ.