Και στο σχέδιο Βαρουφάκη απέδωσε ο Αλέξης Μητρόπουλος τη σφοδρότητα των μέτρων που επιβλήθηκαν από τους δανειστές.

Μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του Mega ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι από ένα σημείο και μετά ο κ. Βαρουφάκης «με την αμετροέπειά του, με την αφέλειά του, με τον ζήλο του να αναδείξει περισσότερο τις ιδέες του φαίνεται ότι έβλαψε το ελληνικό ζήτημα».

«Είτε λειτούργησε ατομικώς είτε λειτούργησε επικοινωνώντας ή κοινωνώντας το σχέδιό του στον Πρωθυπουργό ή σε άλλους φαίνεται ότι ήξερε τις προθέσεις του ο Σόιμπλε και δανειστές με συνέπεια τη σφοδρότητα των μέτρων να την υποστούμε και από αυτό το σχέδιο...φαίνεται ότι αυτά που λέει τα είχε εκμυστηρευτεί ή τα είχε εκφράσεις ως απειλή, ως ένα από τα σχέδιά του», ανέφερε.

Ο κ. Μητρόπουλος εκτίμησε, ωστόσο, ότι ο Πρωθυπουργός «δεν πρέπει να ήταν κοινωνός αυτών των παιδαριωδών, των αφελών, των επικίνδυνων φάσεων αυτού του σχεδίου».

Πάντως, δεν απέδωσε δόλο στον πρώην υπουργό Οικονομικών, κάνοντας λόγο για "περιπέτειες θεωρητικές, αρκετά παιδαριώδεις, αρκούντως αφελείς".

«Περισσότερο θεωρώ ότι αφορά ονειροπαρμένους και αφελείς και λιγότερο ανθρώπους που λειτουργούσαν με δόλο και σχέδιο, διότι έπρεπε να ξέρει, φοβούμαι ότι και πολλοί άλλοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρουν, ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις, φοβούμαι και η δική μας, έχουν δεσμευτεί γραπτά ότι και να φύγουμε από το ευρώ θα πληρωθεί κανονικά και εντόκως και εγκαίρως το χρέος μας», σημείωσε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από