Νέες αεροπορικές επιθέσεις σε στρατόπεδα των Κούρδων ανταρτών στο Ιράκ πραγματοποίησε για δεύτερη νύχτα ο τουρκικές στρατός.

Σύμφωνα με την Άγκυρα, που ζήτησε την έκτακτη σύνοδο του ΝΑΤΟ την Τρίτη, δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν σε επίθεση που εξαπέλυσαν τα ξημερώματα της Κυριακής μαχητές του PKK.

Για πολύ καιρό απρόθυμος εταίρος ενός συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, η Τουρκία έκανε μία μεγάλη αλλαγή πορείας την προηγούμενη εβδομάδα δίνοντας στον συνασπισμό πρόσβαση στις αεροπορικές της βάσεις και εξαπολύοντας αεροπορικές επιδρομές εναντίον τόσο του τζιχαντιστικού κινήματος όσο και του PKK.

Δεν υπάρχουν σχέδια για αποστολή χερσαιων στρατευμάτων στη Συρία και τα αεροπορικά πλήγματα έχουν σκοπό να υποστηρίξουν τους μετριοπαθείς Σύρους αντάρτες που πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος, φέρεται να δήλωσε, στην εφημερίδα Hurriyet, ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ανέφερε ακόμη πως το κόμμα των Κούρδων της Συρίας PYD, που συνδέεται με το PKK, θα μπορούσε «να έχει μία θέση στη νέα Συρία» αν δεν ενοχλεί την Τουρκία, αν διακόψει όλες τις σχέσεις με τη διοίκηση του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ και αν συνεργαστεί με τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης.