«Παντελώς ακατάλληλο» για τη θέση του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων χαρακτήρισε τον Παύλο Χαϊκάλη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σέβομαι τον κ. Χαϊκάλη ως ηθοποιό είναι όμως παντελώς ακατάλληλος να αναλάβει το βαρύ τεχνοκρατικό χαρτοφυλάκιο των κοινωνικών ασφαλίσεων», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης στο Mega, προσθέτοντας πως κάποια στιγμή θα πρέπει να συμφωνηθεί ότι όταν κάποιος αναλαμβάνει ένα υπουργείο πρέπει να πληροί ορισμένες βασικές προϋποθέσεις. Όπως διευκρίνισε, «η ελληνική δημόσια διοίκηση είναι έτσι δομημένη που αν ο υπουργός δεν έχει βαθιά γνώση του χαρτοφυλακίου του, καλή εποπτεία του υπουργείου του και καλούς συνεργάτες, αποκλείεται να γίνει οτιδήποτε».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. τόνισε επίσης ότι οι εκλογές θα είναι ένα τεράστιο σφάλμα εάν δεν έχει πρώτα υπογραφεί το επόμενο πρόγραμμα, καθώς θα επανέλθουν οι συζητήσεις περί Grexit. «Οι εκλογές το μόνο που θα έλυναν είναι το εσωτερικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ. Η κοινωνία δεν θέλει εκλογές, θέλει σταθεροποίηση της οικονομίας και ηρεμία», πρόσθεσε.

Εκτίμησε πάντως πως το διακύβευμα των εκλογών, εφόσον γίνουν, θα είναι ποιος μπορεί να υλοποιήσει καλύτερα τη συμφωνία, αφού το αντιμνημονιακό πολιτικό αφήγημα έχει αποδομηθεί.

Ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι η Ν.Δ. θα ψηφίσει το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων την Τετάρτη, αν και όπως παραδέχτηκε, «είναι δύσκολο για τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να ψηφίζουν υπέρ των μέτρων όταν υπάρχει στην εκλογική τους περιφέρεια ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που βγάζει την ουρά του απ΄ έξω και ψηφίζει «όχι»».

Σε ό,τι αφορά τις εσωκομματικές διαδικασίες στη Ν.Δ. είπε ότι «υπό κανονικές συνθήκες θα δρομολογείτο το φθινόπωρο εκλογή νέου προέδρου από τη βάση, όπως ορίζει το καταστατικό», ενώ πρόσθεσε πως «ο κ. Μεϊμαράκης έχει χειριστεί καλά μια πολύ δύσκολη κατάσταση την οποία ο ίδιος δεν προκάλεσε και παρόλο που έχει μεταβατική ιδιότητα χαίρει της εμπιστοσύνης σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας».