Διανομή ιατροφαρμακευτικού υλικού αλλά και ειδών πρώτης ανάγκης πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες ο φιλανθρωπικός οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» στον Άη Στράτη και τη Λήμνο.

Πρόκειται για τη δράση «Κοντά στους Ακρίτες» που έχει στόχο την ουσιαστική ανακούφιση και υποστήριξη πολιτών των ακριτικών νησιών στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Όπως ανακοίνωσε η «Αποστολή» στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης βρέθηκε στα δυο ακριτικά νησιά ως επικεφαλής κλιμακίου του Οργανισμού ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολής Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Στα δυο ακριτικά νησιά προσφέρθηκαν μεγάλες ποσότητες τροφίμων καθώς επίσης ιατροφαρμακευτικό υλικό και άλλα είδη. Επιπλέον, επιστημονικό προσωπικό του «Καρέλλειου -Πρότυπη Μονάδα Alzheimer» της «Αποστολής» πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία σε σχέση με τη νόσο Alzheimer και παράλληλα χορηγηθήκαν νευροψυχολογικοί έλεγχοι (τεστ μνήμης) σε άτομα άνω των 60 ετών.

Στα γραφεία του Επαρχείου Λήμνου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη – στην οποία συμμετείχαν η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, ο Έπαρχος Ευάγγελος Γιαρμαδούρος και ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστα Αδαμίδης – και έγινε πλήρης αποτύπωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νησιά λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και της ραγδαίας εισροής προσφύγων και μεταναστών. Ανάλογη καταγραφή έγινε και σε συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Δημαρχείο Λήμνου με τον δήμαρχο Δημήτρη Μαρινάκη και στο Νοσοκομείο με την αναπληρώτρια Διοικήτρια Ισμήνη Λυμπέρη.

Ο Γενικός Διευθυντής της »Αποστολής» μετέφερε τον προβληματισμό και την αγωνία του Αρχιεπισκόπου κ.Ιερωνύμου για τις ακριτικές περιοχές καθώς και την βούληση του, όπως είπε, « να στηρίξουμε τους ακρίτες που αποτελούν την καρδιά της Ελλάδας με τρόφιμα, υγειονομικό υλικό φάρμακα και εκπαιδευτικό υλικό».

Αυτή τη δύσκολη εποχή, πρόσθεσε ο κ. Δήμτσας, «δίνουμε μεγάλη έμφαση στη στήριξη περιοχών που πραγματικά βρίσκονται σε δυσκολία και είναι πολύ ελπιδοφόρο ότι με την Μητρόπολη, την Περιφέρεια και τους Δήμους καθορίσαμε ένα πρόγραμμα πρωτοβουλιών ανάλογα με τις ανάγκες που διαμορφώνονται στα νησιά μας».

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου με αίτημα προς το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ και της «Αποστολής» ζήτησε αποστολή πρόσθετου υγειονομικού υλικού προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες και του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου των Φούρνων Ικαρίας. Ο ΙΣΑ και η «Αποστολή» ανταποκρίθηκαν άμεσα και απέστειλαν φάρμακα και υγειονομικό υλικό για να καλύψει το ιατρείο τις επείγουσες ανάγκες του.