Μεγάλη είναι η καταστροφή που έχει προκληθεί στα χωριά ανατολικά της Νεάπολης, όπως Λάχι, Φαρακλό, Αγ. Νικόλαος, Κάμπος, αλλά και στην ίδια τη Νεάπολη, όπου έχουν καταστραφεί αρκετές καλλιέργειες.

Στα περίχωρα της Νεάπολης, στην ευρύτερη περιοχή της κωμόπολης, αλλά και στα Κύθηρα, εδώ και πολλές ώρες έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση, διότι έχουν καεί οι ξύλινοι στύλοι της ΔΕΗ έξω από τη Νεάπολη. Επίσης, με δυσκολία λειτουργεί το δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας στην περιοχή.

Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι νωρίτερα η ένταση της φωτιάς μέσα στη Νεάπολη ήταν τόσο μεγάλη ώστε περικύκλωσε τα πρώτα σπίτια της κωμόπολης, περιμετρικά το Κέντρο Υγείας, όπως και ένα καινούργιο νηπιαγωγείο της περιοχής, ενώ μέχρι και τώρα καίγονται κοντέϊνερς του Λιμενικού Σώματος που βρίσκονταν πίσω από το Κέντρο Υγείας.

Στο λιμάνι της Νεάπολης βρίσκονται ασθενοφόρα με γιατρούς, νοσηλευτές και τραυματιοφορείς, από το Νοσοκομείο Μολάων, το Νοσκομείο Σπάρτης και το Κέντρο Υγείας Γυθείου. Στην περιοχή βρίσκεται και ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Γιάννης Καρατζάς.