Σε τροχιά ενστάσεων συνεχίστηκε για δέκατη τρίτη συνεδρίαση η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Σύσσωμη η υπεράσπιση των κατηγορουμένων με σειρά ενστάσεών τους έβαλαν κατά του κατηγορητηρίου και της άσκησης της ποινικής δίωξης χαρακτηρίζοντάς την ως πολιτική.

Επιπλέον όλοι οι κατηγορούμενοι που φέρονται ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση τους με την αξιόποινη αυτή πράξη.

Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων προέβαλαν ακόμα παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας των εντολέων τους μέσω δηλώσεων πολιτικών προσώπων την περίοδο των ανακρίσεων, όπως και με τη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας στο Τύπο.

Παρών από τους κατηγορούμενους ήταν ο πρώην βουλευτής Ευστάθιος Μπούκουρας ο οποίος τοποθετούμενος επί της κατηγορίας υποστήριξε ότι ουδέποτε υπέταξε τη βούλησή του στους σκοπούς κάποιας οργάνωσης.

«Οσο χρονικό διάστημα ήμουν βουλευτής ασκούσα μόνο τα κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα και ουδέποτε σκέφτηκα ότι ήμουν σε εγκληματική οργάνωση» είπε χαρακτηριστικά αρνούμενος όσα τον οδήγησαν στο εδώλιο του κατηγορούμενου.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων ζήτησε μεταξύ άλλων να ερευνηθεί αν ένα από τα θύματα της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής είχε νόμιμη άδεια παραμονής στη χώρα μας.

Η υποβολή του αιτήματος προκάλεσε την αντίδραση της πολιτικής αγωγής επισημαίνοντας δηκτικά ότι αν δεν είχε άδεια «τότε δικαιούτο να τον δείρει».

Η εισαγγελέας επιφυλάχθηκε να προτείνει για το σύνολο των ενστάσεων στην επόμενη συνεδρίαση που έχει οριστεί για τις 21 Ιουλίου 2015. Στη λήξη της συνεδρίασης η πολιτική αγωγή επανέφερε το αίτημα για τη μαγνητοφώνηση των πρακτικών της δίκης.

Από την πλευρά της η εισαγγελέας της έδρας μόνο ως προς το συγκεκριμένο αίτημα επέμεινε στην προηγούμενη πρότασή της εισηγούμενη την απόρριψή του.