Στην Αθήνα μεταβαίνει την Τετάρτη η ηγεσία των Γερμανών Πρασίνων. Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, οι δύο πρόεδροι, Σιμόνε Πέτερ και Τζεμ Έζντεμιρ, θα συναντηθούν με αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης, τους έλληνες Πράσινους και εκπροσώπους άλλων κομμάτων, ενώ θα παραστούν στην αυριανή συνεδρίαση της Βουλής των Ελλήνων.

Οι Γερμανοί Πράσινοι έχουν ασκήσει δριμεία κριτική στον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την πρόταση περί προσωρινού Grexit.

«Το γεγονός ότι η γερμανική κυβέρνηση προωθεί μια ενδεχόμενη προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ είναι ένα ιστορικό λάθος», δήλωσαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των Πρασίνων Κάτριν Γκέρινγκ-Εκαρντ και Αντον Χοφράιτερ». Τα σχέδιά του Σόιμπλε «δεν είναι μόνο απαράδεκτα, αλλά και αντισυνταγματικά», δεδομένου ότι η γερμανική Βουλή δεν ρωτήθηκε για το περιεχόμενο του εγγράφου που έγινε γνωστό το Σάββατο, σημείωσαν.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του agreekment, η Πέτερ υπογράμμισε ότι η γερμανική κυβέρνηση βλάπτει την Ευρώπη και καταστρέφει τις βασικές αξίες και τη φήμη της ηπείρου.