Ο πρωθυπουργός πρέπει να μείνει ακόμα και εάν ο λαός ψηφίσει "ναι" στο δημοψήφισμα είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος.

Σημείωσε ότι «και ο ίδιος αλλά και εμείς δεν θα τον αφήσουμε στη δυσκολότερη απόφαση του λαού διανοείστε στη δυσκολότερη απόφαση του λαού να λιποτακτήσει;».

«Αν ο λαός ψηφίσει "όχι" θα πάει να κάνει ένα νέο κύκλο διαπραγμάτευσης χωρίς το σκληρό πακέτο, αλλά και όταν ο λαός ψηφίσει "ναι" τότε ο Τσίπρας θα είναι πιο χρήσιμος για να προστατεύσει το λαό του διότι έντιμα πιστεύοντας στην Ευρώπη θα έχει ψηφίσει υπέρ του σκληρού πακέτου» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Mega.

«Πολύ περισσότερο πρέπει να μείνει για να γίνει ασπίδα στο λαό του να μην εφαρμόσει το σκληρό πακέτο» συμπλήρωσε.

Αναγνώρισε ότι η άποψή του ήταν πως «όσο πλησιάζουμε προς την εκπνοή του προγράμματος καλό θα ήταν να αποφευχθεί, βεβαίως τώρα καλώς εγένετο» ενώ σημείωσε ότι «έχουμε μπροστά μας δυο σκληρά φιλοευρωπαϊκές ερωτήσεις».

Ανέφερε ότι «για να είναι ισχυρότερη η διαπραγματευτική βάση της κυβέρνησης έπρεπε να είχε γίνει σε δυο κομβικά σημεία, αμέσως μετά τη συμφωνία της 20ής Φλεβάρη, άλλως όταν ο κ. Γιούνκερ ενεχείρισε το τελεσίγραφο της πενταμερούς του Βερολίνου».

Συμπλήρωσε ότι η πρόταση Τσίπρα είναι ότι θέλει την παραμονή στο ευρώ, αφού οι μηχανισμοί λειτουργούν εντός ευρώ. «Αντιθέτως», είπε, «την έχουν πατήσει όσοι θέλουν καλώς να δείξουν την φιλοευρωπαϊκή τους τοποθέτηση και δεχόμενοι αυτό που είναι σωστό διότι είναι και δική μου θέση θα ψηφίσουν υπέρ των μέτρων».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από