Μπορεί η είδηση να μην έχει έρθει από επίσημα χείλη, ωστόσο, ο Άρης και η ΑΕΚ αναμένεται θα αγωνιστούν στο EuroCup της νέας σεζόν. Τουλάχιστον, σύμφωνα με τον Ισραηλινό δημοσιογράφο, Ντέιβιντ Πικ, οι δύο ελληνική σύλλογοι εξασφάλισαν Wild Cards, εκεί όπου βρίσκεται και ο ΠΑΟΚ, κατακτώντας την 3η θέση του πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ επιστρέφει ύστερα από 7 χρόνια σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και συγκεκριμένα στο EuroCup, επιπλέον, ο Άρης αγωνίστηκε για τελευταία φορά την περίοδο 2011-12.

Οι διοργανωτές φαίνεται να επιθυμούν την ελληνική παρουσία στη διοργάνωση, ενώ οι υπόλοιπες Wild Cards δόθηκαν σε: Γαλατάσαραϊ (Τουρκία), Σαραγόσα (Ισπανία), Μπεσίκτας (Τουρκία), Βόλγκογκραντ (Ρωσία), Μπρίντιζι (Ιταλία), Νεπτούνας (Λιθουανία) και Βουκουρέστι (Ρουμανία).

Δόθηκαν και οι wild cards της Ευρωλίγκα

Στο μεταξύ, χωρίς ιδιαίτερο ελληνικό ενδιαφέρον, ολοκληρώθηκε και η διαδικασία χορήγησης των Wild Cards και της Ευρωλίγκα που την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα έχει 24 ομάδες.

Έτσι, την Δευτέρα, η διοργανώτρια αρχή ενημέρωσε για το που δόθηκαν οι 5 «Κάρτες Ελεύθερης Συμμετοχής» για τη σεζόν 2015-16 και οι «τυχεροί» ήταν δύο τουρκικές, μία ρωσική, μία γαλλική και μία γερμανική: Καρσίγιακα (Τουρκία), Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία), Νταρουσάφακα (Τουρκία), Λοκομοτίβ Κουμπάν (Ρωσία) και Στρασμπούργ (Γαλλία).