Στο κόκκινο ανέβηκε η αντιπαράθεση το πρωί μεταξύ Στ. Λεουτσάκου, Αδ. Γεωργιάδη και Μαρ. Χρυσοβελώνη αναφορικά με τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, τη διατήρηση ή μη της κατάργησης της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά αλλά και με το νόμο για την ιθαγένεια.

Σε τηλεοπτική συζήτηση το πρωί στην τηλεόραση του Mega η βουλευτής των ΑΝΕΛ Μαρία Χρυσοβελώνη τόνισε ότι «στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης οι ΑΝΕΛ δεν μετέχουν, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο πρόεδρός μας δεν ενημερώνεται και αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς δεν θέτουμε τις δικές μας προϋποθέσεις και τις δικές μας κόκκινες γραμμές».

Επανάλαβε ότι οι ΑΝΕΛ είναι αντίθετοι στην κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά.

«Ο Παππάς κοροϊδεύει τον Καμμένο», τόνισε από τη μεριά του ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης που εν συνεχεία εμφανίστηκε ακόμα πιο επικριτικός με τους ΑΝΕΛ τους οποίους χαρακτήρισε «πολιτικούς απατεώνες» επειδή είχαν δεσμευτεί ότι στις 26 Ιανουαρίου θα καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ ωστόσο αυτός παρέμεινε.

Για το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια που ψηφίζεται σήμερα ο κ. Γεωργιάδης αναρωτήθηκε για το εάν θα τηρήσουν οι ΑΝΕΛ την κυβέρνηση ή εάν θα περάσει ο νόμος με το ΠΑΣΟΚ.

«Έχουμε πει ότι εφόσον υπουργός δεν δεχθεί τις δικές μας παρατηρήσεις επί συγκεκριμένου άρθρου δεν θα ψηφίσουμε το νομοσχέδιο», απάντησε η κα Χρυσοβελώνη λέγοντας για τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ ότι «αυτό είναι άλλο θέμα» ενώ επέστρεψε στον κ. Γεωργιάδη τον χαρακτηρισμό.

«Αν είναι κόκκινη γραμμή των ΑΝ.ΕΛ. η ιθαγένεια και ο Τσίπρας το πηγαίνει στη Βουλή, πάει να πει ότι τον έχει γραμμένο ο Τσίπρας τον Καμμένο», σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Όσο μιλάει ο κ. Γεωργιάδης ενισχύεται το ίδιο το λαϊκό κίνημα γιατί η μεγάλη απάτη ήταν αυτή καθεαυτή η πολιτική των μνημονιακών δυνάμεων. Μεγαλύτερη απάτη, παίξανε το ρόλο του νεκροθάφτη», ανέφερε από τη μεριά του ο Στάθης Λεουτσάκος από τον ΣΥΡΙΖΑ.