Στις λεπτομέρειες και στην τελευταία προσπάθεια, έχασαν το χρυσό μετάλλιο η Αννα Κορακάκη και ο Κωνσταντίνος Μαλγαρινός στον τελικό του μεικτού με αεροβόλο στα 10 μέτρα.

Η Γερμανίδα Μόνικα Κάρς και ο συμπατριώτης της Κρίστιαν Ρέιτζ, επικράτησαν στην τελευταία βολή (και με το σκορ ισόπαλο στο 4-4) με 20.4 βαθμούς έναντι 19.3 των Ελλήνων αθλητών, έκαναν το 5-4 και πήραν το χρυσό μετάλλιο αφήνοντας το ελληνικο ζευγάρι στη δεύτερη θέση στο φινάλε του αθλήματος στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες.

Πρόκειται για μια διαδικασία που ταυτόχρονα τα ζευγάρια ρίχνουν από μια βολή και προστίθεται το σύνολό τους. Το καλύτερο ζευγάρι παίρνει ένα πόντο και η διαδικασία συνεχίζεται με τον ίδιο τρόπο μέχρι μια ομάδα να φτάσει στον αριθμό 5.

Η γερμανική ομάδα προηγήθηκε 1-0, 3-1 και 4-2, αλλά η Αννα Κορακάκη και ο Κωνσταντίνος Μαλγαρινός έφτασαν το παιχνίδι στο 4-4 (ενώ έγινε λάθος από το κεντρικό κομπιούτερ και οι διοργανωτές βιάστηκαν να ανακηρύξουν νικητές τους Γερμανούς) και έπεσαν ηρωϊκά μαχόμενοι.

«Η συνεργασία μπορεί να κάνει τα πάντα και ελπίζω αυτό να είναι ένα καλό μήνυμα για τη χώρα μας. Να φανταστείτε ότι με τον Κώστα δεν προπονούμαστε μαζί και βρισκόμαστε συνήθως πριν τους αγώνες. Είναι ένα ενδιαφέρον αγώνισμα που μπορεί να το βάλουν και στο ολυμπιακό πρόγραμμα» τόνισε η 19χρονη πρωταθλήτριά μας,που αφιέρωσε το μετάλλιο: «Βασικά στον πατέρα μου που είναι και ο προπονητής μου και δυστυχώς δεν ήταν εδώ μαζί μου, αλλά και στην οικογένειά μου.

Ο Κώστας είναι ο Party Animal της ομάδας , έχει τρομερό χιούμορ και μας κάνει όλους να γελάμε, αλλά ευτυχώς είναι απόλυτα σοβαρός στους αγώνες» κατέληξε η Αννα Κορακάκη.

Από την πλευρά του ο Κώστας Μαλγαρινός πρόσθεσε: «Αν μη τι άλλο έχουμε τρομερή χημεία με την Άννα και βγαίνει στο γήπεδο. Το θέλαμε πολύ αυτό το μετάλλιο, το συζητούσαμε πριν καν έρθουμε εδώ και το διασκεδάσαμε πολύ, ιδιαίτερα με το γεγονός ότι πήγαμε τον τελικό στην κόψη του ξυραφιού και τον τραβήξαμε μέχρι τέλους.

Το μετάλλιο είναι αφιερωμένο στην κοπέλα μου που με αντέχει με τόσα ταξίδια αλλά θα την αποζημιώσω αφού η ανθοδέσμη αυτή (των μεταλλιούχων) είναι δική της. Επίσης αφιερώνω αυτή την επιτυχία στους γονείς μου, τους φίλους μου και όσους με αγαπάνε» κατέληξε ο Κωνσταντίνος Μαλγαρινός.

Την απονομή έκανε ο πρόεδρος της ΕΟΕ και πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών Σπύρος Καπράλος, συνοδευόμενος από το μέλος της διεθνούς ομοσπονδίας σκοποβολής, Αλέξανδρο Δημακάκο.

Η εξέλιξη του τελικού Γερμανίας-Ελλάδας:

1-0 (19.5 – 19.1)

1-1 (19.9 – 20.6)

2-1 (20.5 – 19.6)

3-1 (20.2 – 18.9)

3-2 (19.9 – 20.4)

4-2 (20.3 – 18.3)

4-3 (20.2 – 20.5)

4-4 (19.1 – 19.6)

5-4 (20.4 – 19.3)