Μια διαφωνία έχει ξεσπάσει μεταξύ της πρέσβειρας της Ελβετίας στη Βενεζουέλα και ενός γειτονικού πολυτελούς ομίλου γκολφ, με την ανάρτηση ενός πανό στην κατοικία της διπλωμάτη που προειδοποιεί ότι οποιαδήποτε μπάλα του γκολφ τραυματίσει ή σκοτώσει κάποιον μέσα στο σπίτι θα έχει παραβιάσει τη Σύμβαση της Βιέννης.

Το πανό που βρίσκεται στον φράχτη της κατοικίας, κοντά στην 3η από τις 18 τρύπες του Caracas Country Club, ξεκινά με μια εξήγηση ότι η κατοικία θεωρείται έδαφος που ανήκει στην Ελβετία:

«Το να εκτοξεύονται μπάλες μέσα στην κατοικία αυτή αποτελεί κίνδυνο για οποιονδήποτε βρίσκεται σε ελβετικό έδαφος και παραβίαση της Σύμβασης της Βιέννης εάν η μπάλα τραυματίσει ή σκοτώσει κάποιον σε ελβετικό έδαφος».

Η πρέσβειρα Σαμπίν Ούλμαν είπε στο Reuters ότι δεν έχει να πει τίποτα για το θέμα. Η κατοικία της βρίσκεται σε μια περιοχή πλουσίων στο Καράκας, κοντά σε επίσημες κατοικίες πολλών άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Το ιδιωτικό Caracas Country Club είναι ένα από τα πιο ελίτ σημεία συγκέντρωσης της Βενεζουέλας, ενώ ο εκλιπών πρόεδρος Ούγκο Τσάβες ειρωνευόταν το γκολφ ως σπορ της μπουρζουαζίας.

Η Ομοσπονδία Γκολφ της Βενεζουέλας ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι είχε διαβάσει το πανό με «κατάπληξη» και πρόσθεσε ότι «δεν μας φοβίζει καθόλου η ιδέα της επίθεσης σε ελβετικό έδαφος, σε περίπτωση που πέσει καμιά μπάλα του γκολφ σε χώρο της πρεσβείας», χαρακτηρίζοντας την προειδοποίηση της πρέσβειρας ως «παράξενη και υπερβολική αντίδραση».

Σύμφωνα με το Αρθρο 30 της Σύμβασης (1961) για διπλωματικές σχέσεις, «Η ιδιωτική κατοικία ενός διπλωμάτη δικαιούται την ίδια μη παραβίαση και προστασία όπως και ο χώρος της πρεσβείας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από