Δήθεν προγνωστικά σχετικά με την έκβαση πάσης φύσεως ατομικών ή ομαδικών παιχνιδιών, αλλά κυρίως για αγώνες ποδοσφαίρου που συμπεριλαμβάνονται στο Δελτίο Στοιχημάτων του ΟΠΑΠ είτε και εκτός κουπονιού, υποσχόταν ψευδώς, έναντι χρηματικής αμοιβής, 18χρονος.

Στα ίχνη του έφτασε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο ερευνών για την καταπολέμηση της διενέργειας τυχερών παιχνιδιών και του παράνομου στοιχηματισμού μέσω Διαδικτύου.

Οπως προέκυψε, ο δράστης είχε δημιουργήσει σελίδα σε κοινωνικό δίκτυο, με ονομασία που παρέπεμπε σε στοιχηματισμό και προγνωστικά αγώνων και είτε διαφήμιζε σε άλλους χρήστες του κοινωνικού δικτύου, είτε τους προσέγγιζε, υποσχόμενος ψευδώς ότι δήθεν διαθέτει και προσφέρει προγνωστικά αγώνων ποδοσφαίρου.

Τη χρηματική αμοιβή τη ζητούσε σε μηνύματα που έστελνε στους χρήστες του κοινωνικού δικτύου, κυρίως μέσω κωδικών προπληρωμένων καρτών, οι οποίες χρησιμοποιούνται για διαδικτυακές αγορές και συναλλαγές.

Ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έκαναν ψηφιακή έρευνα, ενώ ήρθαν σε επικοινωνία με τη διαχειρίστρια εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης και με τους αρμοδίους παρόχους υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών και Διαδικτύου, για την ταυτοποίηση του δράστη.

Διαπιστώθηκε ότι η διαχείριση της επίμαχης σελίδας γινόταν από τον εν λόγω 18χρονο, από την Κρήτη.Σε έρευνα στο σπίτι του στο Ηράκλειο, ταυτοποιήθηκε ψηφιακά η παράνομη δράση του και βρέθηκαν σχετικά αποδεικτικά στοιχεία.Επιπλέον, κατασχέθηκε σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, που θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο 18χρονος δεν συνελήφθη, καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, η οποία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.Παράλληλα εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.