«Η τελευταία πρόταση που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση δεν ήταν αυτή που συμφωνήθηκε πριν από μια εβδομάδα και είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η μπάλα είναι στο γήπεδο της Αθήνας για να προτείνει κάτι διαφορετικό», δήλωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΕ Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Για αυτό το τελικό βήμα, η Κομισιόν είναι της άποψης ότι είναι ξεκάθαρο τώρα ότι η μπάλα είναι στο γήπεδο της ελληνικής κυβέρνησης που πρέπει να συνεχίσει αυτό που συμφωνήθηκε στη συνάντηση με τον Πρόεδρο Γιούνκερ την περασμένη Τετάρτη», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο Σχοινάς είπε ότι ο Επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί ενημέρωσε την Τρίτη το απόγευμα την ελληνική αντιπροσωπεία που βρίσκεται στις Βρυξέλλες ότι οι τελευταίες προτάσεις τους δεν αντανακλούν αυτό που συζητήθηκε ανάμεσα στον Γιούνκερ και τον Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.

Ούτε αντανακλούν τις συζητήσεις που είχε ο Μοσκοβισί με έλληνες υπουργούς το απόγευμα της Δευτέρας. «Είναι ξεκάθαρο ότι η μπάλα είναι τώρα στο γήπεδο των Ελλήνων για τη συμφωνία με τους εταίρους«», δήλωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς

Ο κ. Σχοινάς ερωτήθηκε εάν θα πραγματοποιηθεί σήμερα συνάντηση μεταξύ του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του κ. Τσίπρα, ωστόσο δεν επιβεβαίωσε σχετικά, λέγοντας πως το σημερινό πρόγραμμα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προβλέπει μόνον την παρουσία του στη Σύνοδο Κορυφής EΕ-CELAC στις Βρυξέλλες.

Σχολιάζοντας το Μαξίμου τις δηλώσεις Σχοινά ανέφερε ότι για πρώτη φορά σήμερα, στην ενημέρωση της Κομισιόν, υπήρξε επίσημη τοποθέτηση πάνω στις προτάσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης.

«Ωστόσο η Ελληνική πλευρά βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να διευκρινίσει ότι ουδέποτε ενημερώθηκε για τις προτάσεις της από τον κ. Πιέρ Μοσκοβισί», αναφέρει χαρακτηριστικά η κυβέρνηση.