Αισιοδοξία για ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων εκφράζουν πηγές του Μαξίμου, κάνοντας λόγο για σημεία σύγκλισης με τους δανειστές.

Τα επόμενα δύο 24ωρα θεωρούνται κρίσιμα για την πορεία της διαπραγμάτευσης, ενώεκτιμάται ότι θα υπάρξει νέα τριμερής τηλεδιάσκεψη ώστε ενδεχομένως να δρομολογηθούν νέες πολιτικές παρεμβάσεις.

Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό μετά την τηλεδιάσκεψη Τσίπρα – Μέρκελ – Ολάντ να προγραμματιστεί και κατ’ ιδίαν συνάντησή τους καθώς έχει συμφωνηθεί κάτι τέτοιο να γίνει στην περίπτωση που ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις των τεχνοκρατών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση ετοιμάζει προσχέδιο συμφωνίας και έχει ξεκινήσει τη σύνταξη κειμένων, με βάση τα κοινά σημεία.

Κατά πληροφορίες υπάρχει σύγκλιση σε θέματα που παρέμεναν έως χθες ανοιχτά, όπως π.χ. στον ΦΠΑ και σε δύο μοντέλα που έχουν καταλήξει οι δύο πλευρές, αλλά και στα «κόκκινα» δάνεια, ωστόσο υπάρχουν ακόμα εκκρεμμή ζητήματα.

Ωστόσο, σε κάποια σημεία που παραμένουν ανοικτά, εντοπίζεται διαφορά πολιτικής προσέγγισης.

«Η συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση, θα βάζει φρένο στον κατήφορο», είπε στο Mega την Κυριακή ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.