Σχολιάζοντας το ζήτημα της κομματικής πειθαρχίας για την ψήφιση της συμφωνίας, που έθεσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου επισήμανε πως «σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία τίθεται ένα ζήτημα συλλογικών αποφάσεων και από εκεί και πέρα συλλογικής ευθύνης για την υλοποίησή τους».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά, την Παρασκευή, η Ράνια Σβίγκου δήλωσε: «Δεν θα ήθελα, όμως, να μπω αυτή τη στιγμή σε μια διαδικασία όπου αφενός προεξοφλώ ότι θα έρθει μια συμφωνία «κακή», στην οποία θα υπάρξουν βουλευτές και στελέχη του κόμματος που θα έχουν αρνητική στάση, οπότε να πρέπει να συζητήσουμε μετά και το τι θα γίνει με τους «απείθαρχους» βουλευτές.

»Νομίζω ότι δεν είμαστε σε αυτή τη φάση, αλλά είμαστε στη φάση όπου η κυβέρνηση κάνει τα πάντα ώστε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία η οποία δεν θα έχει να κάνει σε τίποτα με την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων. Σε αυτό είμαστε σαφείς. Αν ήταν να υπογράψουμε απλώς το χαρτί που ήθελαν οι δανειστές, θα είχε γίνει αυτό εδώ και πολλούς μήνες».

Η ίδια τόνισε: «Υπάρχουν οι συλλογικές αποφάσεις, οι οποίες κρίνουν τις συμφωνίες και κρίνουν την πορεία από εδώ και πέρα, κάνουν απολογισμό αλλά και σχεδιάζουν την πορεία μετά. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μάθει να έχει μια ενιαία έκφραση και εκτός από το να αποφασίζει, έχει μάθει και να υλοποιεί συλλογικά τις αποφάσεις που παίρνει».

«Πρόθεση και του πρωθυπουργού και της διαπραγματευτικής ομάδας, όλων όσοι ασχολούνται αυτή τη στιγμή με τη διαπραγμάτευση, είναι να υπάρξει μια συμφωνία την οποία κανένας δεν θα έχει πρόβλημα να την υπογράψει και να την ψηφίσει» σημείωσε η κ. Σβίγκου.