Οι Σεβιλλιάνοι δεν λούζονται πια μόνο με τα νερά του Γουανταλκιβίρ. Λούζονται και με τη χρυσόσκονη του Γιουρόπα Λιγκ και του τίτλου της πιο επιτυχημένης ομάδας στην ιστορία της διοργάνωσης.

Το σημαντικότερο βέβαια είναι ότι τη νέα σεζόν θα λουστούν με τα χρήματα του Τσάμπιονς Λιγκ, καθότι η ιστορική κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ χθες το βράδυ στη Βαρσοβία εξαργυρώνει μια επιταγή για συμμετοχή στους ομίλους. Η ομάδα του Ουνάι Εμερι με μεγάλο πρωταγωνιστή το νέο διαμάντι της παραγωγής του κολομβιανού ποδοσφαίρου Κάρλος Μπάκα (δύο γκολ), επιβεβαίωσε την ποιοτική ανωτερότητά της και ρευστοποίησε την εκπληκτική χρονιά στη διοργάνωση, που μπορεί να φέρει το όνομα της!

Στο Σεβίλλη Λιγκ η ομάδα της Ανδαλουσίας με το χθεσινό 3-2 επί της Σταχτοπούτας Ντνιεπρ που έβαλε δύσκολα στους θριαμβευτές του τελικού, είναι η μόνη με τέσσερις τίτλους, η μοναδική με δύο back2back κατακτήσεις (2006, 2007 και 2014, 2015) κάτι που έχει καταφέρει μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης και μόνο μία φορά (1985, 1986), ενώ, τέλος, είναι η μόνη που έχει το απόλυτο της επιτυχίας στους τελικούς του θεσμού: 4/4! Το πλησίασε η Γιουβέντους, αλλά ηττήθηκε στον τέταρτο τελικό (3/4), ενώ ισάριθμες συμμετοχές είχε η Ιντερ και η Γκλάντμπαχ, αλλά καμία δεν έφυγε όλες τις φορές με τη μυρωδιά της σαμπάνιας στα ρούχα της δουλειάς!

Η Σεβίλλη, αυτή η υπέροχη ομάδα, έκανε άριστα τη δουλειά χθες το βράδυ. Με άρμα μάχης την επιθετική αποτελεσματικότητά της και ατού την αυτοπεποίθηση της εμπειρίας της, δεν έχασε τη συγκέντρωσή της στην αρχή του τελικού όταν η Ντνιεπρ την αιφνιδίασε. Με τον Κάλινιτς, η ουκρανική ομάδα άνοιξε το σκορ μόλις στο 7ο λεπτό και πολλοί πίστεψαν πως η έκπληξη του Γιουρόπα Λιγκ θα μπορούσε να ολοκληρώσει την απίστευτη πορεία της κατακτώντας τον τίτλο.

Το διάστημα 28′ – 31′ η ομάδα του Εμερι ανέτρεψε τα δεδομένα και πιστοποίησε την επιθετική ποιότητά της. Ο Κρισχόβιακ πρώτος και ο Μπάκα δεύτερος νίκησαν τον Μπόικο και έδωσαν το προβάδισμα στη Σεβίλλη. Ωστόσο οι δύο ομάδες έφυγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου σε κατάσταση ισορροπίας, χάρη σε γκολ του Ροτάν ένα λεπτό πριν από τη λήξη του 45λέπτου.

Ο κορυφαίος της ισπανικής ομάδας Κάρλος Μπάκα έγραψε στο 73′ το τελικό 3-2 που παρεμπιπτόντως διηύρυνε την κυριαρχία των Ισπανών στο Γιουρόπα Λιγκ. Με τον τίτλο στη Βαρσοβία η μεγάλη των Ισπανών σχολή μετρά επτά τίτλους τα τελευταία 12 χρόνια.

Ντνιεπρ: Μπόικο, Φεντέτσκι, Ντόουγκλας, Τσεμπεριάτσκο, Λέο Μάτος, Κάνκαβα (85′ Σάχοβ), Φεντορτσούκ (68′ Μπέζους), Ροτάν, Ματέους, Κονοπλιάνκα, Κάλινιτς (78′ Σελεζνιόβ).

Σεβίλλη: Ρίκο, Αλέις Βιδάλ, Καρίσο, Κολοτζιετσάκ, Τρεμουλινάς, Εμ’Μπιά, Κρισχόβιακ, Μπανέγα (87′ Ιμπόρα), ΧΑ Ρέγες (59′ Κόκε), Βιτόλο, Μπάκα (82′ Γκαμεϊρό).