Υπήρξε σπουδαίος ως ποδοσφαιριστής, ένας εκ των κορυφαίων όλων των εποχών που ανέδειξε η Δανία, εφάμιλλος σε φήμη και αξία των δύο Λάουντρουπ, του Αλαν Σίμονσεν, του Μόρτεν Ολσεν και άλλων μεγαθηρίων που ξεπετάχτηκαν μέσα από την παραγωγική διαδικασία του ποδοσφαίρου της χώρας. Ο Φρανκ Αρνεσεν απέφυγε να γίνει προπονητής καθώς «δεν είναι αυτό που με εξιτάρει, αντιθέτως, θα έλεγα ότι είναι δουλειά η οποία θα με έκανε να βαριέμαι» και προτίμησε να αναπτυχθεί επαγγελματικά σε πιο επιτελικούς ρόλους.

Εκλεισε αισίως 21 χρόνια συνεργασίας με ομάδες ως τεχνικός/ αθλητικός διευθυντής, ρόλο που θα έχει πλέον στον ΠΑΟΚ σε ένα εντυπωσιακό deal το οποίο εκτός των άλλων καταδεικνύει και την πρόθεση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ιβάν Σαββίδη να ξοδέψει αρκετά χρήματα προκειμένου να ισχυροποιήσει την ομάδα του.

Για τους μη γνωρίζοντες, ο Αρνεσεν υπήρξε τεχνικός διευθυντής της Αϊντχόφεν για μια δεκαετία (1994-2004) και η εξαιρετική δουλειά την οποία έκανε στον ολλανδικό σύλλογο ανταμείφθηκε με το συμβόλαιο συνεργασίας που του προσέφερε η Τότεναμ, η οποία και του άνοιξε την πόρτα της Πρέμιερ Λιγκ. Μόλις μία σεζόν στον λονδρέζικο σύλλογο αρκούσε για να τον «αρπάξει» από τα Σπιρούνια ο Ρομάν Αμπραμόβιτς και να του δώσει υψηλές αρμοδιότητες ώστε, σε συνεργασία με τον Ζοζέ Μουρίνιο, να χτίσουν την Τσέλσι που θα κατακτούσε τίτλους, όπως και έγινε! Ο Δανός έμεινε στους Μπλε έως το καλοκαίρι του 2011 (δηλαδή διατήρησε το πόστο για έξι σεζόν), ακολούθως ξεκουράστηκε για έναν χρόνο και το 2011 έπιασε την ίδια δουλειά στο Αμβούργο. Αποχώρησε από τη Γερμανία το 2013, εργάστηκε για μία σεζόν στη Μέταλιστ Χάρκιβ και πλέον θα εργάζεται στην Ελλάδα με την προσδοκία να συμβάλει στην αναγέννηση του ΠΑΟΚ.