Στη φυλακή οδηγείται ο 21χρόνος Ρομά που απολογήθηκε για το τροχαίο δυστύχημα που φέρεται να προκάλεσε σκόπιμα, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός45χρονου και τον σοβαρό τραυματισμό ενός ακόμη Ρομά, την περασμένη Παρασκευή στην Αγία Βαρβάρα.

Ο νεαρός μετήχθη και αποχώρησε από τα δικαστήρια, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και εν μέσω αποδοκιμασιών φίλων και συγγενών των θυμάτων, που από νωρίς το πρωί βρίσκονταν στην πρώην Σχολή Ευελπίδων.

Από τις 9:30 το πρωί δεκάδες Ρομά ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το κτίριο 9, όπου στεγάζεται το γραφείο του 11ου τακτικού ανακριτή, ενώπιον του οποίου απολογήθηκε ο νεαρός Ρομά, και αποδοκίμαζαν τον κατηγορούμενο.

Μάλιστα κατά την έξοδο του νεαρού από το κτίριο, προκλήθηκε ένταση, καθώς οι συγκεντρωμένοι αποκαλώντας τον δολοφόνο, προσπαθούσαν να τον πλησιάσουν.

Για την υπόθεση απολογήθηκε σήμερα και ο δεύτερος κατηγορούμενος, συνοδηγός στο αυτοκίνητο, ο οποίος, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

Σε δηλώσεις της, η συνήγορος πολιτικής αγωγής Γιάννα Παναγοπούλου, υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως επρόκειτο για ένα τροχαίο ατύχημα, «ένας ελιγμός», ο οποίος είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο ενός ατόμου. «Σήμερα δικαιώνεται η πολιτική αγωγή ότι η υπόθεση αφορά στο αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση», επεσήμανε.