Η περιφέρεια Πελοποννήσου αναλαμβάνει το κόστος συμμετοχής της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, για την συμμετοχή της στην Μαθηματική Ολυμπιάδα, που θα πραγματοποιηθεί στην Ταϋλάνδη, δήλωσε  η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Ντίνα Νικόλακου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι, «θεωρούμε αδιανόητο να μην εκπροσωπηθεί η χώρα μας στην Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, που θα πραγματοποιηθεί από 4 έως 16 Ιουλίου 2015 στην Ταϋλάνδη».
Εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι, «το συνολικό κόστος της αποστολής όπως αναφέρεται από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία ανέρχεται σε 9.000 ευρώ περίπου και θα καλυφθεί από την περιφέρεια μας». Προσθέτοντας, «την διοργάνωση αυτή την θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική για την χώρα μας, με δεδομένο ότι αποτελεί βασικό κριτήριο επιλογής για μεγάλα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα του εξωτερικού και προάγει το κύρος της χώρας μας διεθνώς, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε τις εξαιρετικές επιδόσεις των ελλήνων μαθητών».

Η κ. Νικολάκου υπογράμμισε πως, «ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης μπροστά στο αδιέξοδο που φαίνεται να υπάρχει από την επικείμενη απόφαση του υπουργείου Παιδείας να μην καλύψει το κόστος, αναλαμβάνει πρωτοβουλία και η περιφέρεια Πελοποννήσου γίνεται χορηγός της μεγάλης εθνικής προσπάθειας και σε συνεργασία με την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία θα καλύψει το κόστος που απαιτείται».

Επιπλέον, η αντιπεριφερειάρχης τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι, «ο περιφερειάρχης μου έδωσε εντολή να ερευνήσω με τις υπηρεσίες μας, την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, προκειμένου εγκαίρως όλα να τακτοποιηθούν, ώστε η χώρα μας και η ελληνική αποστολή να λάβουν μέρος στην διεθνή μαθηματική ολυμπιάδα που θα συμμετάσχουν 111 χώρες».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από