Στα χέρια της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Ράικου βρίσκεται η δικογραφία που έχει σχηματίσει η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας και αφορά τη δράση κυκλωμάτων διακίνησης παράνομων μεταναστών με τη συμμετοχή επίορκων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και στελεχών της ΕΥΠ.

Για το θέμα, μάλιστα, αναμενόταν να ενημερωθεί και ο Πρωθυπουργός από τον διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη.

Στη δικογραφία, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνονται διάλογοι επίορκων αστυνομικών οι οποίοι φαίνεται ότι έχουν τις κατάλληλες διασυνδέσεις ώστε σε θέσεις – κλειδιά της ΕΛ.ΑΣ. να τοποθετούνται πρόσωπα που «ελέγχουν» εκείνοι. Μάλιστα, υπάρχει καταγραφή με αναφορά στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση. Οι επίορκοι – τουλάχιστον πέντε άτομα – ισχυρίζονται ότι μπορούν να τον εκδιώξουν από την Κατεχάκη. Η συγκεκριμένη αναφορά προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του κ. Πανούση, ο οποίος έκανε λόγο για απόπειρα δημοκρατικής εκτροπής, αφού πρόκειται για εν ενεργεία αξιωματικούς, ταγμένους να υπηρετούν τη συνταγματική τάξη.

Η δράση των κυκλωμάτων ξεκινά τουλάχιστον από το 2012, ενώ η έρευνα είχε ξεκινήσει αρχικά από την Υπηρεσία Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας. Οταν διαπιστώθηκε η εμπλοκή αξιωματικών, τότε η υπόθεση πέρασε στους Αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ. Πάντως, αξιωματικοί μετακινήθηκαν ή και αποστρατεύθηκαν κατά τις πρόσφατες κρίσεις (τον Μάρτιο) σύμφωνα με τον σχεδιασμό που είχαν οι επίορκοι και καταγράφηκαν στις τηλεφωνικές τους επικοινωνίες. Η δικογραφία των Αδιάφθορων βρίσκεται στα χέρια της κυρίας Ράικου και αναμένεται να συσχετισθεί με την έρευνα που ξεκίνησε από την Εισαγγελία με το ίδιο αντικείμενο ύστερα από προκαταρκτική εξέταση που είχε παραγγείλει η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς.