Ξαφνικές πλημμύρες, ισχυρές βροχοπτώσεις και ανεμοστρόβιλοι έσπειραν το χάος σε τμήματα του Τέξας και της Οκλαχόμα, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον δύο άτομα, καταστρέφοντας κτίρια και απομακρύνοντας εκατοντάδες από τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με το CNN, στο Τέξας επιβεβαιώθηκε ο θάνατος ενός ανθρώπου, ενώ τα σωστικά συνεργεία αναζητούν άλλους τρεις που αγνοείται η τύχη τους.

Οι δημοτικές αρχές του Σαν Μάρκος, της πόλης που επλήγη χειρότερα από τις πλημμύρες, έδωσαν χθες εντολή στους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Τηλεοπτικές εικόνες δείχνουν αυτοκίνητα και φορτηγά βυθισμένα στα νερά τα οποία έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους. Περίπου 400 σπίτια στην περιοχή αυτή έχουν καταστραφεί.

Στην Οκλαχόμα, βόρεια του Τέξας, δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, ένας πυροσβέστης, ο οποίος παρασύρθηκε από τα νερά στην πόλη Κλέρμορ την ώρα που προσπαθούσε να βοηθήσει έναν κάτοικό της και μια γυναίκα στην Τούλσα μετά την ανατροπή του αυτοκινήτου της.

Οι βροχοπτώσεις του φετινού Μαίου είναι οι εντονότερες που έχουν καταγραφεί στην περιοχή από τότε που τηρούνται στοιχεία.