Συνεχίζονται την Τρίτη οι συζητήσεις των εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών στον «δρόμο» για την επίτευξη σύμπλευσης, με τις τελευταίες πληροφορίες διπλωματικών πηγών να κάνουν λόγο για σημεία σύγκλισης που κάνουν ορατό το ενδεχόμενο αρχικής συμφωνίας στα τέλη της εβδομάδας.

Όπως μετέδωσε το MEGA από τις Βρυξέλλες, οι εν λόγω πηγές διαβεβαιώνουν ότι υπάρχουν πολλά σημεία σύγκλισης, ώστε να επέλθει μια αρχική συμφωνία η οποία στη συνέχεια θα τεθεί υπό την έγκριση του Eurogroup για να «ξεκλειδώσει» η χρηματοδότηση.

Φαίνεται ότι κάποια από τα σημεία σύγκλισης αφορούν στα φορολογικά, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι προκρίνονται τελικά τρεις συντελεστές ΦΠΑ, ωστόσο γίνεται «παζάρι» για τα προϊόντα που θα μπουν σε κάθε συντελεστή.

Στο ασφαλιστικό, οι ίδιες πηγές μιλούν για συμφωνία επί της αρχής για αύξηση των μέσων ορίων συνταξιοδότησης, αρχής γενομένης από την κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

Σημάδια σύγκλισης εντοπίζονται επίσης στα δημοσιονομικά και τα πρωτογενή πλεονάσματα αλλά και σε ό,τι αφορά τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών.

Ο Ν. Χουντής μιλώντας το πρωί στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα διατηρεί τις κόκκινες γραμμές της αλλά και ότι η κυβέρνηση έχει πάρει πρωτοβουλίες αναμένοντας πλέον να εκφραστεί η πολιτική βούληση της Ευρώπης.