Δοκάρια, σπουδαίες χαμένες ευκαιρίες, ικανοποιητική εμφάνιση. Καλά όλα αυτά, όμως στερούνται ουσίας και δεν δίνουν νίκες οι οποίες στη βαθμολογική κατάσταση που βρίσκεται πλέον ο ΠΑΟΚ στο μίνι πρωτάθλημα των πλέι οφ είναι υπερ-απαραίτητες. Το τελικό 0-0 αφήνει πικρή γεύση στους γηπεδούχους που είχαν καλύτερη απόδοση εν συγκρίσει με αυτή που έπιασαν οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα Τρίπολης, οι οποίοι μετά το σοκ της συντριβής (0-4) από τον Παναθηναϊκό τουλάχιστον κατάφεραν να πατήσουν στα πόδια τους και να κατακτήσουν ένα αποτέλεσμα που κρίνεται ως θετικό. Οι γηπεδούχοι είχαν δύο δοκάρια (στο 4′ με τον Μακ και στο 70′ με τον Κουλούρη), ενώ ο γκολκίπερ Θεοδωρόπουλος ενήργησε σωτήρια σε τρεις περιπτώσεις αποτρέποντας με εντυπωσιακές επεμβάσεις την παραβίαση της εστίας του. Στο 83′ της αναμέτρησης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο μέσος Νικόλας Φερνάντεζ του Αστέρα.

Ολα αυτά συνέβησαν μπροστά στα μάτια του προσώπου της χθεσινής ημέρας για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Ο πολυαγαπημένος Πάμπλο Γκαρσία επέστρεψε στην οικογένεια του Δικεφάλου του Βορρά και μάλιστα θα έχει ρόλο σημαντικό καθώς στο εξής θα δραστηριοποιείται ως συντονιστής του ποδοσφαιρικού τμήματος. Τον «επαναπατρισμό» του Γκαρσία χαιρέτισε η διοίκηση της ομάδας, αναφέροντας στην επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας των δύο πλευρών ότι «βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε τους φιλάθλους μας ότι επετεύχθη η επιστροφή του Πάμπλο Γκαρσία στην ομάδα σε συντονιστικό ρόλο στο αγωνιστικό τμήμα. Αποδέχθηκε την πρόταση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να ενώσει με εκείνη τις δυνάμεις του στην προσπάθεια αγωνιστικής αναγέννησης και συσπείρωσης, με όραμα να γίνει σύντομα η ομάδα η κορυφαία της Ελλάδας, έχοντας στις τάξεις της άλλη μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες που ανέδειξε ο σύλλογος».

Στην Τούμπα βρέθηκε και βραβεύθηκε ένας από τους καλύτερους φίλους του Γκαρσία κατά τη διάρκεια της κοινής θητείας του στον ΠΑΟΚ, ο αριστερός μπακ Λίνο, ο οποίος στα 38 του συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο στη βραζιλιανική Λοντρίνα, ομάδα από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του.

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Ρικάρντο Κόστα, Ρατς, Νομπόα (80′ Σαββίδης), Τζιόλης, Κάτσε, Μακ (72′ Πόζογλου), Περέιρα, Παπαδόπουλος (60′ Κουλούρης).

Αστέρας Τρίπολης: Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης, Λούι, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Κουρμπέλης, Ιγκλέσιας, Μάσα (86′ Ζησόπουλος), Μπαντιμπανγκά (84′ Τσοκάνης), Ρόλε (75′ Φερνάντεζ), Μπαράλες.