Συναισθηματικά φορτισμένο ήταν το Σαββατοκύριακο για πέντε διασημότητες του ποδοσφαίρου.

Οταν το βλέμμα του αρχηγού της Μπαρτσελόνα Τσάβι στράφηκε προς την πλευρά της εξέδρας του Καμπ Νου όπου καθόταν η οικογένειά του, δάκρυα συγκίνησης κύλησαν στο πρόσωπό του.

Πέρασε την πύλη της Μασία στα 11 του χρόνια το 1991 και το Σάββατο, σε ηλικία 35 ετών, έπαιξε για τελευταία φορά στην Πριμέρα Ντιβισιόν. Και τι αποχαιρετισμός! Για πρώτη φορά ως πρώτος αρχηγός σήκωσε το τρόπαιο του πρωταθλητή ενώπιον 94.000 παραληρούντων Καταλανών που φώναζαν ρυθμικά το όνομά του.

«Σας ευχαριστώ για όλα. Με κάνατε τον πιο ευτυχισμένο άνθρωπο του κόσμου. Είμαστε η καλύτερη ομάδα στον κόσμο» είπε ο 35χρονος Ισπανός και υποσχέθηκε στον κόσμο πως θα τα ξαναπούν σύντομα, αφού προηγουμένως η Μπάρτσα θα έχει κατακτήσει το τρεμπλ.

Εντυπωσιακή αποχώρηση του Ντιντιέ Ντρογκμπά από την Τσέλσι. Πριν από το παιχνίδι με τη Σάντερλαντ ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας του με τους Μπλε. Ξεκίνησε βασικός φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού και στο 27′ όταν κλήθηκε στον πάγκο, οι συμπαίκτες του τον πήγαν «καρεκλάκι», τιμής ένεκεν.

Δύο από τους καλύτερους μέσους που ανέδειξε η Αγγλία τα τελευταία χρόνια αποχαιρέτησαν επίσης την Πρέμιερ Λιγκ. Πρόκειται για τους Στίβεν Τζέραρντ και Φρανκ Λάμπαρντ που σκόραραν στα τελευταία τους παιχνίδια με τη Λίβερπουλ και τη Μάντσεστερ Σίτι. Οι Κόκκινοι πάντως δεν σεβάστηκαν ξανά τις στιγμές και υποχρέωσαν τον αρχηγό τους να ζήσει έναν εφιάλτη γνωρίζοντας τη συντριβή με 6-1 από τη Στόουκ!

Αποχαιρετισμός με δάκρυα στα μάτια και για τον σκληρό Γιούργκεν Κλοπ. Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν μαθαίνει ισπανικά, ο Κλοπ του απάντησε στα καστιλιάνικα: «Μία μπίρα, παρακαλώ».