Το Σαββατοκύριακο οι φωνές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούν ρήξη με τους δανειστές και την κατάρτιση σχεδίου Β' σε περίπτωση αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις άφησαν τα τηλεοπτικά παράθυρα και τοποθετήθηκαν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.
Στην απουσία του λαϊκού παράγοντα από τις εξελίξεις στάθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Κώστας Ησυχος καθώς υποστήριξε πως «μια μικρή ομάδα μπορεί να κερδίσει μια μεγαλύτερη αν έχει στο πλευρό της τον δωδέκατο παίχτη», όμως συμπλήρωσε «εμείς δεν έχουμε εξέδρα». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Θανάσης Πετράκος ζήτησε ετοιμότητα για την περίπτωση ναυαγίου στις συνομιλίες με τους δανειστές, τονίζοντας ότι η έξοδος από το ευρώ δεν αποτελεί καταστροφή.
Τους τέσσερις άξονες της ρήξης που περιλαμβάνουν άρνηση πληρωμής του χρέους, εθνικοποίηση τραπεζών, τερματισμό της λιτότητας και έξοδο από το ευρώ παρουσίασε ο βουλευτής Κώστας Λαπαβίτσας.
Σχεδιασμένη ρήξη με τους δανειστές, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να παίξει ρόλο διαχειριστή των απαιτήσεων των θεσμών, ζήτησε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Αντώνης Νταβανέλος, εκτιμώντας πως αν δεν γίνει πράξη η σύγκρουση η κυβέρνηση θα καταρρεύσει.   
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ρούντι Ρινάλντι, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, που εμφανίστηκε προβληματισμένος από το γεγονός πως η κυβέρνηση απομακρύνεται από το πρόγραμμά της και οδηγείται σε «μνημονιακή εμβάθυνση», προειδοποιώντας ότι αυτή η πορεία θα οδηγήσει σε ρήξη με τα λαϊκά στρώματα.  
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από