Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να καταβάλει την δόση προς το ΔΝΤ τον επόμενο μήνα, δήλωσε την Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκος Χουντής.

«Δεν υπάρχουν τα λεφτά, δεν θα το πληρώσουμε», δήλωσε στην τηλεόραση του Mega. «Δεν έχουμε αυτά τα χρήματα για το ΔΝΤ τον επόμενο μήνα».

Αποκλεισμένη από τις αγορές και με την εναπομένουσα δόση των 7,2 δις ευρώ από την ΕΕ και το ΔΝΤ κλειδωμένη λόγω των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση, η Ελλάδα ξύνει τον πάτο του βαρελιού για να ανταποκριθεί στις εσωτερικές και τις εξωτερικές της ανάγκες.

Ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης δήλωσε την Κυριακή ότι η χώρα πρέπει να καταβάλει συνολικά 1,6 δις ευρώ προς το ΔΝΤ τον επόμενο μήνα, το οποία όμως δεν θα τα πληρώσει γιατί δεν τα έχει.

Ο Χουντής είπε οι δανειστές δεν μπορούν να συνεχίσουν την πολιτική της σταγόνας με την χρηματοδότηση της χώρας και ότι θα πρέπει να λυθεί το ζήτημα του ελληνικού χρέους.

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η πολιτική της σταγόνας. Πάρε-δώσε, πάρε-δώσε συνέχεια και να μην αντιμετωπίζεται το ζήτημα του χρέους», είπε ο Χουντής. «Με τον τίτλο αναδιάρθρωση θα γίνει η συζήτηση».

Κατά τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι η χώρα βρίσκεται στην τελική ευθεία για την επίτευξη λύσης.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει σε «παράλογες απαιτήσεις», όπως ο ΦΠΑ, το ασφαλιστικό και το εργασιακό και κάλεσε τους δανειστές να υποχωρήσουν, όπως το έκανε η κυβέρνηση.

Η κεντρική επιτροπή ενέκρινε την διαπραγματευτική πολιτική της κυβέρνησης, που επιδιώκει συμφωνία η οποία θα προβλέπει χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, όχι νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αναδιάρθρωση του χρέους και ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από