Μπορεί η Ξάνθη να έχασε το Κύπελλο, κέρδισε όμως τις εντυπώσεις με την εκπληκτική εξέδρα που είχε στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Τουλάχιστον 4.000 Ξανθιώτες έδωσαν όχι μόνο δυναμικό «παρών», αλλά κυρίως μαθήματα ήθους, δείχνοντας δείγματα πολιτισμού που συνήθως –δυστυχώς –συναντάμε κυρίως στο εξωτερικό.

Υποστήριξαν μέχρι τέλους την ομάδα τους, χειροκρότησαν νικητές και αντιπάλους (είναι χαρακτηριστική η σκηνή που χειροκροτούν σχεδόν όλοι τον MVP του τελικού Τσόρι Ντομίνγκες τη στιγμή της αποχώρησής του) και το σύνθημα στο φινάλε είναι όλα τα λεφτά.

«Ξάνθη σ’ αγαπώ, Ξάνθη σ’ αγαπώ, το Κύπελλο το γράφουμε στα αρχ… μας τα δυο».

Ενα σύνθημα μέσα από την καρδιά και την ψυχή τους που δεν προκαλούσε, απλά ήθελε να δείξει με τον πιο εύγλωττο τρόπο ότι γι’ αυτούς τους ανθρώπους η ομάδα τους είναι πάνω από το Κύπελλο, τη νίκη ή την ήττα.

Μιλάμε για χιλιάδες ανθρώπους που έκαναν συνολικά κοντά στα 1.500 χιλιόμετρα (πηγαινέλα) για να δουν την αγαπημένη τους ομάδα.

Αλλοι ήρθαν με αεροπλάνα, αφού μοιράστηκαν στα τρία αεροδρόμια (Θεσσαλονίκης, Χρυσούπολης και Αλεξανδρούπολης) που τους εξυπηρετούσαν.

Αλλοι προτίμησαν την οργανωμένη εκδρομή και τα 30 πούλμαν που κατέβηκαν στην Αθήνα και άλλοι το ΚΤΕΛ της γραμμής.

Υπήρξαν και αυτοί που μοίρασαν τα έξοδα, μαζεύτηκαν σε παρέες των 4-5 ατόμων και με ΙΧ έκαναν το μεγάλο ταξίδι.

«Δεν μπορούμε να χαμογελάσουμε χωρίς εσένα» έγραφε το ένα κατακόκκινο πανό που ήταν αφιερωμένο στην ομάδα της καρδιάς τους.

Πριν από έναν χρόνο, στο σαφώς πιο κοντινό Κλεάνθης Βικελίδης, είχαν μαζευτεί κοντά στους 5.500 Ξανθιώτες για τον αγώνα με τον άλλο Ολυμπιακό, του Βόλου, για την αποφυγή του υποβιβασμού!

Δείγμα του πόσο μεγάλωσε πάλι η ομάδα της Ξάνθης.