Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Κύπρος αποτιμώντας τη μέχρι στιγμής διαμορφωθείσα κατάσταση είπε ότι «ο λαός μας εξακολουθεί να ζει τη συνέχεια της μνημονιακής αντιλαϊκής πολιτικής, με ολίγον αριστερό περιτύλιγμα».

Εστίασε την θέση και τον ρόλο του ΚΚΕ, στις παρούσες συνθήκες, στην δράση για την οικοδόμηση μιας μεγάλης κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας «για να έρθει πραγματικά ο λαός στην εξουσία», στην προσπάθεια ανάπτυξης της ταξικής πάλης, στην αποκάλυψη του ρόλου της «νέας αστικής κυβέρνησης», στην συνεχή ιδεολογική διαπάλη με το ρεφορμιστικό και οπορτουνιστικό ρεύμα και με το ναζιστικό φασιστικό ρεύμα και στην συνεχή προσπάθεια για ανασύνταξη του κινήματος «και με ετοιμότητα αντιμετώπισης όλων των πιθανών ενδεχόμενων κατάληξης της διαπραγμάτευσης, καθώς και τους πιθανούς ελιγμούς της κυβέρνησης με δημοψηφίσματα ή εκλογές.

»Γι' αυτό στο κάλπικο δίλημμα: Συμφωνία με το νέο αντιλαϊκό πρόγραμμα ή κρατική χρεωκοπία, προβάλλουμε τη μοναδική ελπιδοφόρα και ρεαλιστική διέξοδο, με οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης για κατάργηση όλων των μνημονίων και εφαρμοστικών νόμων, για μέτρα ανακούφισης του λαού, για ρήξη με την ΕΕ, τα μονοπώλια και την εξουσία τους, σε συμπαράταξη και συσπείρωση με το ΚΚΕ» πρόσθεσε.

Είπε ότι «η κυβέρνηση μέχρι στιγμής έχει τη στήριξη της πλειοψηφίας της αστικής τάξης της χώρας, του ΣΕΒ, των ομίλων, ενώ η ανομοιογένεια της αφορά στα συμφέροντα διαφορετικών τμημάτων της αστικής τάξης που υπηρετεί».
  
«Λαϊκές ανάγκες και κέρδη των λίγων δεν συμβιβάζονται. Γι' αυτό και κοροϊδεύουν όσοι λένε ότι από τη διαπραγμάτευση με την ΕΕ, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ τους καπιταλιστικούς αυτούς οργανισμούς που είναι και οι δανειστές-εταίροι της κυβέρνησης, μπορούν να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες» είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από