Τις πάγιες θέσεις τους εξέφρασαν οι τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, με τον Θανάση Πετράκο να λέει ότι ο λαός πρέπει να προετοιμαστεί για μια εναλλακτική λύση και τον Γιάννη Μηλιό να ασκεί κριτική στη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου.

Το βράδυ του Σαββάτου θα διανεμηθεί σχέδιο πολιτικής απόφασης, ενώ αναμένεται ότι όλες οι τάσεις, αλλά και μεμονωμένα στελέχη θα καταθέσουν πολλές τροπολογίες.

Μιλώντας στην ΚΕ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης είπε ότι η πρόταση της κυβέρνησης για το ΦΠΑ είναι τριών ταχυτήτων, 7%, 14% και 22%, ενώ για τα πρωτογενή πλεονάσματα η κυβέρνηση ζητά για το 2015 να είναι κάτω του 1%, το 2016 να είναι 1,5% και να προβλέπεται ρυθμός ανάπτυξης 1% για το τρέχον έτος.

Οι προϋποθέσεις που θέτει η κυβέρνηση είναι συμβατές με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Δραγασάκης.

Ο Θανάσης Πετράκος, βουλευτής και στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας, είπε ότι είναι αναγκαία η προετοιμασία του λαού για μια εναλλακτική λύση και πρόσθεσε την αντίθεσή του στην θέση για πάση θυσία παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Επικριτικός για την διαπραγματευτική τακτική ήταν ο Γιάννης Μηλιός, ο οποίος χαρακτήρισε λάθος την συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, ενώ επανέλαβε τη θέση του ότι καθυστέρηση πληρωμής δόσης δεν σημαίνει πιστωτικό γεγονός.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από