Το τελευταίο δίμηνο η αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού υπήρξε απογοητευτική. Οι Πράσινοι δεν θύμιζαν σε τίποτα την ομάδα που μέχρι πρότινος διεκδικούσε ακόμη και τον τίτλο του πρωταθλητή από τον Ολυμπιακό, καθώς οι γκέλες με Ατρόμητο, Βέροια, Αστέρα Τρίπολης, Πανθρακικό και Κέρκυρα έδιναν την αίσθηση ενός συνόλου που βρίσκεται υπό κατάρρευση. Κι όμως με την έναρξη των πλέι οφ το Τριφύλλι μεταμορφώθηκε αγωνιστικά, συνέτριψε 4-0 εκτός έδρας τον Αστέρα που έχασε για πρώτη φορά στην Τρίπολη έπειτα από έναν χρόνο και πήρε προβάδισμα στη βαθμολογία, δείχνοντας ότι διαθέτει το know how στο μίνι πρωτάθλημα που προσφέρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και την (έστω και μακρινή) ελπίδα για συμμετοχή στους χρυσοφόρους ομίλους.

Οι Πράσινοι, που έχουν τερματίσει πρώτοι και τις πέντε φορές που συμμετείχαν στα πλέι οφ, έπειτα από ένα δύσκολο 25λεπτο απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος για ακόμη μια φορά έδειξε να παίρνει τον αέρα της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου, χτύπησαν κόντρα στη ροή του αγώνα και ενώ οι Αρκάδες είχαν ήδη απολέσει τρεις καλές ευκαιρίες για να σκοράρουν. Στο 25′ ο Νάνο σέντραρε στο ύψος του πέναλτι έπειτα από κόρνερ-πάσα του Νίνη και ο Σίλντενφελντ με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Θεοδωρόπουλου ανοίγοντας το σκορ (0-1), ενώ στις καθυστερήσεις του α’ ημιχρόνου ο δαιμόνιος Κλωναρίδης έβγαλε τετ α τετ τον Καρέλη απέναντι στον γκολκίπερ των γηπεδούχων. Ο πιο φορμαρισμένος παίκτης του Παναθηναϊκού, που βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών ξένων συλλόγων, ξεπέρασε τον Θεοδωρόπουλο και πλάσαρε εύστοχα σε κενό τέρμα (0-2). Κάτι ανάλογο έγινε και στο 55′ όταν και πάλι ο Κλωναρίδης πάσαρε στον πρώτο σκόρερ του Τριφυλλιού, ο οποίος έδωσε προβάδισμα τριών γκολ (0-3) στην ομάδα του, φτάνοντας τα 15 γκολ στο πρωτάθλημα σε μια ονειρεμένη σεζόν που πιθανότατα θα του δώσει το εισιτήριο για ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Το τελικό 4-0 ήταν έργο του Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος έπειτα από τέσσερις δύσκολες εβδομάδες –καθώς αρχικά ταλαιπωρήθηκε από μια λοίμωξη του αναπνευστικού και αργότερα από μια γαστρεντερίτιδα –επανήλθε στα γήπεδα με το 14ο φετινό τέρμα του στη Σούπερ Λίγκα. Στο 82′ ο Σουηδός εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική συνεργασία του Καρέλη με τον Μαυρία και πλάσαρε ιδανικά τον Θεοδωρόπουλο, αποδεικνύοντας ότι παρά τις κακοτυχίες παραμένει ζεστός.

Αστέρας Τρίπολης: Θεοδωρόπουλος, Λούι, Τσοκάνης, Γκοϊάν, Αλόκο, Ιγκλέσιας, Νίκο Φερνάντες (46′ Γιαννιώτας), Μάσα (78′ Μουνάφο), Πάρα (60′ Μπαντιμπαγκά), Ρόλε, Μπαράλες.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μπούρμπος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδης, Λαγός, Κουτρουμπής (80′ Μπεργκ), Ζέκα, Νίνης (74′ Πράνιτς), Κλωναρίδης (66′ Μαυρίας), Καρέλης.

Νεύρα μετά το 0-4

Η συντριβή του Αστέρα προκάλεσε νεύρα. Η λήξη βρήκε τον Μπεργκ να έχει λογομαχία με τον Αλόκο, διότι ο αργεντινός αμυντικός θεώρησε ότι ο Σουηδός τον ειρωνεύτηκε όταν έσπευσε να του δώσει το χέρι, ενώ λίγο προτού αποχωρήσουν οι ομάδες από το γήπεδο ο Λατινοαμερικανός ξαναφούντωσε βλέποντας μπροστά του τον φορ του Παναθηναϊκού, που όμως δεν θέλησε να δώσει συνέχεια.