Πλήθος αρχαίων αντικειμένων που χρονολογούνται από την Πρωτομινωική εποχή έως τα Υστερορωμαϊκά χρόνια περιείχε η πολύτιμη συλλογή που κατασχέθηκε μετά τη σύλληψη σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας Ηρακλείου ενός 39χρονου και ενός 74χρονου κατοίκων της περιοχής.

Για την ίδια υπόθεση αναζητείται ένας 42χρονος αδελφός του 39χρονου συλληφθέντος.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης για την καταπολέμηση παράνομων δράσεων σε χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, στο Ηράκλειο.

Η αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε σπίτια και χώρους που χρησιμοποιούσαν ο 39χρονος, ο 42χρονος και ο 74χρονος.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ανάμεσα στα άλλα τα εξής αρχαία αντικείμενα: λίθινο ειδώλιο, χρυσό δαχτυλίδι με ημιπολύτιμο λίθο, χάλκινο αντικείμενο με ανάγλυφη διακόσμηση, επτά μεταλλικά αντικείμενα, μια χάλκινη δαχτυλήθρα, εννέα χάλκινα αντικείμενα, επτά πήλινα τμήματα από μεγάλο αποθηκευτικό αγγείο, δύο πήλινα μυροδοχεία, ένας πήλινος λίχνος, δύο πήλινα πόδια μινωικής χύτρας, τέσσερα μικρά πήλινα αναθεματικά αγγεία, δύο πήλινα κύπελλα, δύο τμήματα ανάγλυφων πίθων καθώς και ένα αγαλματίδιο.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε εναντίον τους κατηγορούμενοι για παραβάσεις του νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.