Τρόπους με τους οποίους θα αξιοποιηθούν αποτελεσματικά ευρωπαϊκοί πόροι, ώστε να καταπολεμηθεί η ανεργία και να τονωθεί η αγορά εργασίας στην Ελλάδα, συζητήθηκαν σε συνάντηση αντιπροσωπείας του Ποταμιού με επικεφαλής τον Σταύρο Θεοδωράκη και της Επιτρόπου για την περιφερειακή πολιτική Κορίνας Κρέτσου.

Μετά την συνάντηση το στέλεχος του Ποταμιού Ζωή Αποστολοπούλου δήλωσε ότι υπάρχουν ευρωπαϊκοί πόροι που μπορούν να διατεθούν στην Ελλάδα, αλλα «το ζητούμενο είναι -και σε αυτόν τον τομέα θα πρέπει να συνεργαστούμε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή- αυτοί οι πόροι να διατεθούν για την πραγματική δημιουργία θέσεων εργασίας.

Δηλαδή, να φτάσουν στην αγορά εργασίας, σε στοχευμένες επενδύσεις και πράγματι να αξιοποιηθούν. Αυτό είναι το ζητούμενο και αυτό νομίζω είναι το σύνθημα από εδώ και πέρα. Ένα καινούργιο πρόγραμμα πάνω στο οποίο θα εργαστούμε καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για να πετύχει».

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης εκ μέρους του Ποταμιού, η Οντίν Λιναρδάτου, διευθύντρια διεθνών σχέσεων και ο Γιώργος Σκέμπερης, διπλωματικός σύμβουλος του Ποταμιού.