Σε ευθεία σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να φέρει την κυβέρνηση της Κύπρου η δρομολογούμενη απομάκρυνση της διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Χρυστάλλας Γιωρκάτζη.

Ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης απεκάλυψε χθες ότι θα ζητήσει από τον γενικό εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας Κώστα Κληρίδη να προχωρήσει το θέμα της απομάκρυνσης της κ. Γιωρκάτζη στο ανώτατο δικαστήριο.

Η κ. Γιωρκάτζη οδηγείται σε αποπομπή διότι το δικηγορικό γραφείο του Ανδρέα Γιωρκάτζη, εν διαστάσει συζύγου της, στο οποίο εργάζεται και η κόρη της, εκπροσωπεί στα κυπριακά δικαστήρια τη MIG και τον κ. Ανδρέα Βγενόπουλο.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, και κληθείς να σχολιάσει αν έχει κάποια στοιχεία από τον γενικό εισαγγελέα αναφορικά με το θέμα της διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας, ο πρόεδρος είπε του εστάλη ένα προσχέδιο και εντός των ημερών θα του απαντήσει.

Ερωτηθείς αν έχει καταλήξει κάπου σε σχέση με το θέμα αυτό, ο πρόεδρος είπε ότι «οι οδηγίες μου ήταν σαφείς ότι, θα έπρεπε να αποταθεί για απομάκρυνση της κ. Γιωρκάτζη και προς αυτή την κατεύθυνση οι λόγοι, για τους οποίους δηλαδή είχα ζητήσει από τον γενικό εισαγγελέα να προχωρήσει, δεν εξέλειπαν».