Το χάσμα δεν γεφυρώνεται στα Σκόπια: Αφού η νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών δεν κατέληξε ξανά πουθενά, η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι έβγαλε στο δρόμο δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές της ως απάντηση στην προηγούμενη, συγκρίσιμου όγκου, διαδήλωση που είχε διοργανώσει η αντιπολίτευση για την παραίτησή του.

Με συνθήματα υποστήριξης στον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεσφκι, δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές της κυβέρνησης, σύμφωνα με το Reuters, βγήκαν στο κέντρο της Σκοπίων το βράδυ της Δευτέρας εναντίον της απόπειρας της αντιπολίτευσης να ρίξει τον πρωθυπουργό.

Όπως και στην αντικυβερνητική διαδήλωση της Κυριακής, λεωφορεία από τα υπόλοιπα τμήματα της χώρας έφεραν κόσμο στην πρωτεύουσα για να δώσουν το «παρών».

O Γκρούεφσκι εμφανίστηκε στη συγκέντρωση, υπό τις επευφημιές του πλήθους, και επιτέθηκε στον αρχηγό της αντιπολίτευσης Ζοράν Ζάεβ, κατηγορώντας τον πως στοχεύει στην αποσταθεροποίηση. «Η χώρα δεν χρειάζεται μία πολιτική ηγεσία που γίνεται υποχείριο ξένων μυστικών υπηρεσιών» είπε.

Το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του Ζάεβ έχει ανεβάσει ασφυκτικά την πίεση στο κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE από τον Φεβρουάριο με όχημα την κατηγορία ότι η κυβέρνηση παρακολουθούσε εκατοντάδες αξιωματούχους, βγάζοντας στη δημοσιότητα «κασέτες βόμβες», όπως τις χαρακτηρίζει.

Η ίδια η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι παρακολουθήσεις έγιναν από ξένη μυστική υπηρεσία και ότι οι «κασέτες» έχουν υποστεί επεξεργασία.

Οι υποστηρικτές της κυβέρνησης μπροστά από το Κοινοβούλιο το βράδυ της Δευτέρας σχολίαζαν ενδεικτικά σε ξένους ανταποκριτές ότι «ήρθε η ώρα να προστατεύσουμε τη χώρα μας από το αυτό το σκοτεινό ξένο σενάριο, ο Ζάεβ δεν καταλαβαίνει καν ότι είναι μαριονέτα».