Στην αναφορά ότι η πρόοδος των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδος και πιστωτών είναι αργή, προχώρησε την Τρίτη ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Χρειάζεται περισσότερος χρόνος και προσπάθεια για να γεφυρωθεί το χάσμα στα ζητήματα που παραμένουν ανοικτά. Θεωρούμε πως υπάρχει πρόοδος αλλά με αργό ρυθμό», είπε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Ο ίδιος ερωτηθείς για το περιεχόμενο εγγράφου της Κομισιόν το οποίο περιέγραφε μια πιθανή συμβιβαστική πρόταση ανέφερε: «Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε οποιοδήποτε έγγραφο του είδους που αναφέρεται στον ελληνικό Τύπο.

Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την ύπαρξη οποιουδήποτε τέτοιου εγγράφου. Πραγματικά δεν γνωρίζουμε από που προήλθε αυτή η είδηση».

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε την Τρίτη ότι αναμένει πως μια διεθνής συμφωνία, η οποία θα ξεκλειδώνει την έκτακτη βοήθεια προς την Ελλάδα, θα έχει επιτευχθεί έως τις αρχές του επόμενου μήνα.

Ερωτηθείς σε σημερινή συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg στο Στρασβούργο για το κατά πόσο είναι αισιόδοξος για την προοπτική να υπάρξει συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών της, ο Γιούνκερ απάντησε: «Ναι, προς το τέλος Μαΐου, αρχές Ιουνίου».