Εννέα οδηγοί ταξί συνελήφθησαν, από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, στο πλαίσιο τροχονομικών ελέγχων.

Εντοπίστηκαν στους σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων Κηφισού και Λιοσίων, στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, στον Πειραιά και το Περιστέρι και διαπιστώθηκε ότι οι οκτώ από αυτούς είχαν επέμβει στο ταξίμετρο με σκοπό την πλασματική αύξηση της αξίας της διαδρομής. Το ίδιο είχαν κάνει και στην ταμειακή μηχανή, προκειμένου να μην προβαίνουν στην έκδοση αποδείξεων.

Αλλος οδηγός μετέφερε άτομα άγνωστα μεταξύ τους, εκτελώντας πολλαπλή μίσθωση από διαφορετικά σημεία της Αττικής προς την Αργολίδα, όπου έχει την έδρα του.

Με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, στους αρμόδιους εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.

Παράλληλα, ενημερώθηκαν και οι λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες (υπουργείο Οικονομικών/Διεύθυνση Ελέγχων, Δ.Ο.Υ., Γενική Γραμματεία Εμπορίου/Διεύθυνση Μετρολογίας) για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.